Islam Isbirligi Teskilati, Diplomatik Kriz Yasayan Cezayir Ve Fas'a Diyalog Dilini Benimseme Çagrisinda Bulundu

Islam Isbirligi Teskilati (IIT), Cezayir ve Fas'i aralarinda ortaya çikabilecek görüs farkliliklarinin çözümü konusunda "diyalog dilini" benimsemeye çagirdi.

IIT'den yapilan yazili açiklamada, Cezayir'in Fas ile diplomatik iliskilerini kestigine iliskin basinda yer alan haberlerin Teskilatin Genel Sekreterligi tarafindan takip edildigi kaydedildi.

Iki ülkenin yüksek çikarlarina ve iyi komsuluk prensibine öncelik vermesi gerektigi aktarilan açiklamada, tarih ve ortak çikarlarin bir araya getirdigi Fas ve Cezayir'in, IIT'nin faal üyesi oldugu ve ortak Islami çalismada etkili iki ülke oldugu vurgulandi.

IIT ayrica Fas ile Cezayir'e ortaya çikabilecek görüs farkliliklarinin çözümü konusunda diyalog dilini benimseme çagrisinda bulundu.

Cezayir Disisleri Bakani Ramtan Lamamra, dün yaptigi açiklamada, "son dönemlerde yasanan düsmanca eylemler" neticesinde ülkesinin Fas ile diplomatik iliskileri kesme karari aldigini duyurmustu.

Fas Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan yazili açiklamada ise Cezayir'in tek tarafli aldigi kararin gerekçelerinin kabul edilmedigi belirtmisti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile