Islam Isbirligi Teskilatinin 8. Kadin Bakanlar Danisma Konseyi Misir'da Toplandi

Misir'daki 8. Kadin Bakanlar Danisma Konseyi toplantisina Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik da katildi

Islam Isbirligi Teskilatinin (IIT) 8. Kadin Bakanlar Danisma Konseyi, 57 ülkenin katilimiyla Misir'in baskenti Kahire'de toplandi.

Misir medyasinda yer alan haberlerde, toplantinin, kadin bakanlar, ilgili uluslararasi konseyler ve devlet kurumlarinin katilimiyla "yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini dönemi ve sonrasinda toplumsal cinsiyet esitligi kazanimlarinin korunmasi ve kadinlarin güçlendirilmesi" sloganiyla basladigi belirtildi.

Misir Cumhurbaskani Abdulfettah es-Sisi, toplanti öncesi yaptigi açilis konusmasinda, "Misir önümüzdeki iki yil boyunca önderlik edecegi Kadin Bakanlar Danisma Konseyinde, kadinlarin ekonomik olarak güçlendirilmesine, terörizm ve asiriciligin kadinlar üzerindeki olumsuz etkilerinin engellemesine ve bu konularda mücadele etmeye çalisacak." ifadelerini kullandi.

Toplantida söz alan IIT Genel Sekreteri Yusuf bin el-Useymin de kadinlarin siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlara katiliminin tesvik edilmesinin bir zorunluluk haline geldigini belirtti.

Useymin ayrica, IIT'nin "Islam alemine ve tüm dünyaya ilimli Islam'in kadinlara deger verdigi ve kadinlarin her alanda etkili bir ortak oldugu" mesajini vermeye çalistigini kaydetti.

Misir'daki 8. Kadin Bakanlar Danisma Konseyi toplantisina Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik da katilim gösterdi.

IIT Kadin Bakanlar Danisma Konseyi son olarak 3 Aralik 2018'de Burkina Faso'da toplanmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile