İslam Karşıtı Vekil İsveç Demokrat Parti Sözcüsü Oldu

İslam Karşıtı Vekil İsveç Demokrat Parti Sözcüsü Oldu

İsveç Demokrat Parti (SD) sözcülüğüne "İslam eşittir, komünizm ve nazizm" diyen milletvekili Sven-Olof Sallström getirildi.

Yabancı düşmanı partinin daha önceki sözcüleri Erik Almqvist ile Kent Ekeroth, ırkçı söylemleri ve kadınlara yönelik aşağılayıcı açıklamalarının yer aldığı görüntülerinin ortaya çıkmasından sonra istifa etmek zorunda kalmışlardı.

İstifaların ardından toplanan parti yönetimi, asker kökenli ve İslam karşıtı söylemleri ile tanınan Sven-Olof Sällström'ü parti sözcülüğüne atadı.

Geçmişte basına yaptığı açıklamalarda, "İslam sadece bir din değil, komünizm ve nazizim gibi bir ideoloji" ifadelerini kullanan Sällström’ün parti sözcülüğüne seçilmesi, İsveç basını tarafından da eleştirildi.

İsveçli İslam bilimci Jan Hjarpe, Sallström'ün İslamiyet hakkında bilgisi olmadığını ve İslamiyeti karalama çabası içinde olduğunu belirterek, "Îslam sadece bir dindir. Diğer dinlerde olduğu gibi tabi ki İslam üzerinden birileri siyaset yapmaya çalışacaktır. Bunlara bakarak, 'İslam bir ideolojidir' demek art niyetlilik olur" yorumunda bulundu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile