İslam Memiş'ten altın yatırımcıları için perşembe uyarısı: Hiçbir şey satmayın!

İslam Memiş'ten altın yatırımcıları için perşembe uyarısı: Hiçbir şey satmayın!

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yaptığı değerlendirmelerde bir kez daha Aralık ayına vurgu yaparak, TL, altın, gümüş, döviz için yatırımcılar için önemli değerlendirmelerde bulundu.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın, dolar ve Euro ekseninde yatırımcılar için çizecekleri yön hakkında açıklamalarda bulundu. Alım zamanı gelip gelmediğiyle ilgili görüşlerini de vatandaşlar için paylaştı.

'FAİZ BEKLENTİSİ PARASINI MEVDUATTA TUTANLAR İÇİN ÖNEMLİ'
Kişisel Youtube kanalında değerlendirmelerde bulunan ve söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen Memiş'in ön görüleri şu şekilde;

Perşembe günü hem Avrupa Merkez Bankası hem de TCMB faiz kararlarını takip edeceğiz. Piyasa haftası olduğumuzdan dolayı TCMB'nin tutanakları da belirleyici olacak. Bizim yol haritamızda haziran ayından bu aya kadar iki kez faiz indirimi olabilir beklentimiz vardı. Belki 1 kez de olabilir. Çünkü yabancı yatırımcılar ocak ayında faiz indirimlerini başlatacağını ifade ediyorlar. Yabancılar daha çok taahhüt aldıklarından dolayı onların beklentisinin gerçekleşme ihtimali kuvvetli. En az 1 faiz indirimi tahmin ediyorum. Faiz politikası önemli. Parasını mevduatta tutanlar çıkış yapıp bir yatırım aracına yöneliyorlar.

İslam Memiş'ten altın yatırımcıları için perşembe uyarısı: Hiçbir şey satmayın!

'ALTININ ÖNÜ AÇIK'
Altın yine ön planda. Mevduattan çıkanlar altın tercih ediyorlar. Önü açık altının. Piyasa genel itibarıyla iyimser. Piyasaları bozacak herhangi bir hamle yok.

'DOLAR GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUYOR'
Borsa İstanbul 8838 puanda. Tepki alımı oldu borsada. Dip seviyelere yakın bir yerdeyiz. 9000 altı rakamları alım fırsatı olarak görmeyi sürdüreceğim ben.9200 direnç seviyesi, 9400 ve 9600 sürpriz olmayacaktır. Dolar TL kuru 34.26 TL. Güçlü duruşunu korumaya devam ediyor.

'GRAM ALTIN İÇİN UYARI YAPTIM'
Gram altın ons altını takip ediyor. Gram altın TL'de aşağıda 2980 lira, yukarıda 3080 lira direnci var. Orta ve uzun vadeli yatırımcılar altın almalı. 3015'e kadar gerilemişti gram altın 3100'den. 3100'den 3015'e kadar gerileyen gram altında bir uyarı yaptım.3100'e kadar yükselen gram altın 3015'e kadar geriledi, yüzde 50 alabilirsiniz demiştim.Ben korkuyorum, kaygılıyım, altın borcum var diyen, bu ayrı bir şey.

'ARALIK AYINDA ÇARŞI PAZAR KARIŞACAK'
Elinde paran varsa 3000 lira mı 3040 lira mı, ben alırım kenara atarım, riske atmam. Borcumu kapatırım. Orta Doğu'da jeopolitik riskler devam ediyor. Aralık ayında çarşı pazar karışacak.

İslam Memiş'ten altın yatırımcıları için perşembe uyarısı: Hiçbir şey satmayın!

'HERKES SESSİZCE MART AYINA KADAR BEKLEMELİ'
Tufan ABD'den gelecek sonra yurt içi piyasalarda biz bunu hissedeceğiz tahminimce. Sizi aralık ayına hazırlıyorum. Malda kalacaksınız, borçsuz bir şekilde aralık ayında olacaksınız. 5 Kasım'da ABD'deki seçimleri atlatmamız lazım.

ABD, tarihinin en riskli ve heyecanlı seçimini yaşıyor. Suikast girişimleri, başkanlık adaylığından çekilmeleri izledik. Bundan sonra net ayağımızın üstüne basıp aralık ayına hazırlanacağız. Bu ay sonuna kadar hiç kimse açıkta kalmamalı. Sessizce mart ayına kadar beklenmeli.

'ELİMDE MALIM VAR SATMALI MIYIM?'
Ons gümüşte 30-32 dolar aralığını takip ediyoruz. Gram gümüşte düşüşleri dolar kuru biraz daha frenliyor. Elimde malım var, gümüşüm var, satmalı mıyım?

'ALTININ VE GÜMÜŞÜN VARSA SATMA'
Hayır. Altınım var, dövizim var, önceliğim ne olmalı? Dolar ve euro varsa TL'ye çevir, altının varsa gümüşü en sona bırak. Benim tercihim bu olur.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile