İslam Ülkeleri Stk Temsilcileri Başakşehir'de

İslam Ülkeleri Stk Temsilcileri Başakşehir'de

Ortadoğu İslam ülkelerinden Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve diplomatlardan oluşan bir heyet, belediye çalışmaları hakkında bilgi almak için Başakşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.


Dr. Jassem Al Mutawa tarafından düzenlenen Topluma Liderlik Kazandırma Eğitimi programı dahilinde Türkiye'ye gelen Ortadoğu ülkelerinden Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri ve diplomatlar eğitim kapsamında Başakşehir Belediyesi'ne ziyarette bulundu.

Yaklaşık 100 kişilik bir ekipten oluşan heyet, beş günlük eğitim esansında önce Başakşehir'i gezdi, ardından belediye çalışmaları hakkında bilgi almak için Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile bir araya geldi. Başakşehir Belediye Hizmet Binası'nda gerçekleşen toplantıda, Belediye Başkan Yardımcısı Bedri Sinan Gül, gelen heyete Belediye hizmetleri ile ilgili genel bilgiler verdi, misafirlerin sorularını yanıtladı.

“1994'TEN SONRA BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI DEĞİŞTİ”
Toplantıda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Türkiye'de AK Parti'nin yerelde ve genelde nasıl bu kadar uzun süre iktidarda kaldığını, Türkiye'nin 10 yıl önceki haliyle bugünkü halinin arasında nasıl bir değişiklik olduğunu, Türkiye'nin gördüğü gibi tüm dünyanın da gördüğünü belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın belediyecilikten geliyor olmasının önemli etkileri olduğunu belirten Başkan Uysal, "Belediyeler olarak vatandaşa ulaşma konusunda çok önemli bir görev ifa ettiğimizi düşünüyoruz. Demokraside hükümet atardamar ise belediyeleri de en ücra hücrelere ulaşan kılcal damarlar olarak görüyoruz. Bu birebir belediyenin her vatandaşa ulaşabiliyor olması ve iletişim kurabilmesinden kaynaklanıyor” dedi.

''1994 yılında başbakanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden itibaren Türkiye'de belediyecilik anlayışı değişti" diyen Başkan Uysal, daha önce seçilen insanlar vatandaşın kendisini idareci olarak seçildiğini düşündüğünü söyledi.

Başkan Uysal, ''1994'ten sonra ve şu anda ise vatandaşa hizmetçi olarak seçildiğimizi düşünüyoruz. Bizler vatandaşın hizmeti için seçildiysek vatandaşı memnun edecek şeyleri yapmak zorundayız. Belediyecilik bu hale dönüştü. Belediyecilikteki değişim 2002 yılında çalışan hükümetimizde de hakim anlayış olunca, vatandaş da bu yüzden uzun zamandır AK Parti'yi iktidara getiriyor" dedi.

1994'te Belediyecilik anlayışının değişmesinin hizmetlere yansımasına örnek veren Başkan Uysal, şunları söyledi:
"Eski düşünceye göre kendimizi idareci olarak görüyorsak vatandaş bizim kurallarımıza uymak zorundaydı. Zorunlu olduğu vergiyi bir şekilde gelip ödemek zorundaydı. Vergi ödemek için bir tek gişede saatlerce sırada bekleyen vatandaşlar bugün Belediyemizde de olduğu şekilde bir misafir gibi karşılanarak çay, kahve ve ikramlar eşliğinde vergisini uzun zaman beklemeden ödeyebiliyor. Kendimizi vatandaşın hizmetçisi olarak gördüğümüz zaman vatandaşın özel sektörde gördüğü saygıyı hizmeti burada da görmesi gerektiği düşüncesindeyiz. Türkiye'de belediyecilik adına dünyadaki gelişmiş ülkelerdeki belediyecilik çalışmalarına baktığımızda eksiğimiz yok fazlamız var. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Belediye hizmetlerini ülkelerinize aktarma adına her türlü göreve hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum.”
Başkan Uysal, Mısır'da direnişin sembolü Rabia selamının amblemini çizen çizerin Başakşehirli olduğunu söylemesi üzerine konuklar tarafından alkışlandı.

KATILIMCILARDAN BAŞAKŞEHİR'E TAM NOT
Toplantıya katılan İslam ülkeleri STK temsilcileri ve diplomatlar Başakşehir'i ve belediye hizmetlerini çok beğendiklerini belirterek misafirperverliği nedeniyle Başkan Uysal'a memnuniyetlerini bildirdi.

Katılımcıların Türkiye'ye gelme sebebi olan 5 günlük eğitimi organize eden Dr. Jassem Al Mutawa, "Başakşehir'i ve belediye hizmetlerini gerçekten çok güzel bulduk. Allah razı olsun. Bu çalışkanlık ve vatanperverlik zaten dinimizin de bir gereğidir" diye konuştu.

"Kuveyt'ten geldiğini ifade eden Halid İsa, “Genel itibariyle belediyenin çalışmalarını çok beğendik. Detayları almadan önce ilçeye girdiğimiz zaman bile temizliği ve düzeni fark edebiliyoruz. Bu yüzden belediyenin hizmetlerini hayranlıkla izledik" dedi.

İstanbul’da yapılan çalışmaları takdir eden Ziyad Al Hassani, “Irak'tan geliyorum. İnsan psikolojisi üzerine çalışmalar yapan bir derneğin başkanıyım. Geldiğimizden beri bütün ilçeleri gezdiğimizde İstanbul'da uzun ömürlü planlar yapıldığını görüyorum. Müthiş bir atmosfer seziyoruz İstanbul'da. Özellikle Başakşehir Belediyesi'nin çalışmalarını, tecrübelerini ve güzelliğini daha önce de duymuştuk. Fakat geldiğimizde duyduğumuzun ötesinde güzellikler gördük. Başakşehir'in geniş bir alana inşa edilmiş olması büyük avantaj bunu kullanabilmek de çok önemli. Bunun güzel bir şekilde değerlendirildiğini görüyoruz” diye konuştu.

Mustafa Misbah ise, “Cezayir'den geliyorum. Bu İstanbul'a dördüncü gelişim ve her gelişimde İstanbul'da birçok noktanın geliştiğini görüyorum. Bu da İstanbul'u yönetenlerin çok samimi bir şekilde yönettiklerini ve çalıştıklarını gösteriyor. Her gelişimde şaşırıyorum. Ayrıca bir İslam ülkesinin bu şekilde güzel yönetildiğini gördüğümüzde İslam Âlemi adına gurur duyuyoruz. Allah'ın dediği gibi siz çalışın ben çalıştığınızı görüyorum zaten” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile