İslam ülkelerinin genç liderleri Bursa'da

4. Uluslararası Gençlik Buluşması için Bursa'ya gelen İslam dünyasının genç liderleri, Kozahan'da Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile b

4. Uluslararası Gençlik Buluşması için Bursa'ya gelen İslam dünyasının genç liderleri, Kozahan'da Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile bir araya geldi.

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB)'nin düzenlediği 4. Uluslararası Gençlik Buluşması, Endonezya'nın ardından İstanbul ve Bursa'da gerçekleştiriliyor. Ocak ayında Endonezya'da yapılan toplantıda, 'İslam Eğitimi' konusunu tartışmaya açan İslam dünyasının genç liderleri, Bursa'da ise 'İslam Medeniyeti' ana temasını ele alıyor.

İslam ülkelerinden gelen 150'ye yakın 18-25 yaş arası genç, İslam medeniyetinin tarihi gelişimi, batı medeniyetinin karşısında aldığı pozisyon ve getirilebilecek çözümler üzerine paylaşımlarda bulundu. 45 ülkeden 185 üyesi bulunan İDSB'nin gençlik buluşmaları kapsamında kente gelen gençler, ayrıca Bursa'nın tarihi mekanlarını gezme fırsatı da buldu.

Kozahan'da gençler ile bir araya gelen Başkan Altepe, aynı coğrafya ve aynı idealleri paylaşan ülkelerin zaman içinde çeşitli nedenlerle birbirlerinden uzaklaştığını hatırlattı. Altepe, şöyle konuştu: "İçinde bulunduğumuz coğrafya bakımından sıkıntılı bir bölgedeyiz. Aynı medeniyetin unsurları olarak üzerimizde oynanan oyunlara ancak birlik ve beraberlik içinde karşı koyabiliriz. Birbirimize daha yakın ve her konuda destek olmalıyız. Geleceğin liderleri olarak sizlerin alacağı kararlar bizler için çok daha önem taşıyor. Sizleri Osmanlı medeniyetinin kurulduğu kentte ağırlamaktan mutluluk duyuyorum."

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Genel Koordinatörü Cihangir İşbilir ise bu buluşmaya sağladığı katkı nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür plaketi verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile