İşler, Güdül Belediye Başkan Adayı İle Esnaf Ziyaretinde Bulundu

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, başörtülü Güdül Belediye Başkan adayı ile ilgili olarak, “Havva Hanım bizim Ankara’da Güdülü’müzde ilk bayan adayımız.

Artık başı örtülüyle başı açık arasında bir ayrım söz konusu değil. Dolayısıyla bu meseleyi de çözmek AK Parti’ye nasip oldu çok şükür” dedi.


Ankara’nın Güdül ilçesine ziyarette bulunan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, önce Kaymakamlığı ziyaret etti. Daha sonra AK Parti Ankara Güdül Belediye Başkan Adayı Havva Yıldırım ile Güdül esnafını ziyaret eden İşler, başörtülü kadın aday olan Yıldırım ile ilgili “Havva Hanım bizim Ankara’da Güdülü’müzde ilk bayan adayımız. Dediğiniz gibi de başörtülü adayımız. Geçmişte kendisi İlçe Başkanlığımızı yaptı. İl Genel Meclis üyeliğimizi yaptı. Kendisi donanımlı avukat bir hanımda aynı zamanda. Biz kendisine seçimlerde başarılar diliyoruz. Çalışmaları gayet güzel gidiyor” diye konuştu.

“AK PARTİ DÖNEMİNDE BİZ BİR NORMALLEŞME SÜRECİNE GİRDİK”
AK Parti döneminde başörtüsüyle ilgili atılan adımlarla ilgili ise İşler, şöyle konuştu:
“AK Parti döneminde biz bir normalleşme sürecine girdik. Demokrasi çıtamızı, seviyemizi yükseltmek için her türlü gayreti gösterdik. Yasaklarla mücadele için iktidara gelmiştik ve yasaklarla birer birer mücadelemizi yaparak çok şükür pek çok alanda olduğu gibi başörtüsü alanında da yasaklara son verdik. Öncelikle üniversitelerimizdeki kızlarımızın okumasının önündeki engeller kaldırıldı. En önemlisi kamuda başörtüsü yasağı vardı yıllardır uygulanan ve bu konu hiçbir zaman gündeme gelmeyen, ağza alındığı zamanda büyük kıyametlerin koparıldığı bir konuydu. Onu da sessiz sedasız halletmiş olduk. Böylece Türkiye’de tam bir normalleşme gerçekleşmiş oldu. Artık başı örtülü ile başı açık arasında bir ayrım söz konusu değil. Dolayısıyla bu meseleyi de çözmek AK Parti’ye nasip oldu çok şükür.”

“ÇOK ŞÜKÜR ARTIK BAŞÖRTÜSÜ SORUNU YOK”
AK Parti Ankara Güdül Belediye Başkan Adayı Yıldırım ise, “Ben dediğiniz gibi kadın başörtülü adayım ama inşallah halkımızın da desteğiyle seçildikten sonra başarılarımla gündeme gelmek istiyorum. Bu konuda sayın Başbakan Yardımcımızın da desteğini bekliyoruz. Çok şükür artık başörtüsü sorunu yok. Hükümetimizin sayesinde Başbakanımız başta olmak üzere. Dediğim gibi bu sorunu çözdü. Örnek olarak da Başbakanımız bunu güçlendirmek vesilesiyle bu şekilde bir takdir buyurdu ama dediğim gibi bu sorun artık çözüldü. Ben bundan sonra başarılarımla gündeme gelmek istiyorum inşallah kazandıktan sonra. Allah'ın izniyle sıkıntı bitti artık” ifadelerini kullandı

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile