Isletmede Çikan Yanginda Havadan Ve Karadan Hizli Ilk Müdahale Ormani Kurtardi

Isletmede Çikan Yanginda Havadan Ve Karadan Hizli Ilk Müdahale Ormani Kurtardi

Antalya’nin Konyaalti ilçesinde belediyeye ait ormanlik alandaki parkta bulunan isletmede çikan yangin kontrol altina alindi. Yanginda havadan ve karadan hizli müdahale alevlerin ormanlik alana siçramasini önlerken, Konyaalti Belediye Baskani Cem Kotan büyük çapta hasarin meydana geldigi isletmenin gerekli islemler yapildiktan sonra faaliyete girecegini söyledi.

Konyaalti Belediyesine ait HayatPark’ta bulunan restoranin izgara bölümünde bugün saat 12.00 siralarinda baslayan yangin bir anda büyüdü. Ihbar üzerine bölgeye itfaiye, orman ekipleri, TOMA’lar, ve AFAD ekipleri sevk edildi. Restoranin ormanlik alanda olmasi nedeniyle bölgeye Orman Bölge Müdürlügüne bagli 2 helikopter de destek amaçli sevk edildi. Yangin ekiplerin hizli ve etkili müdahalesi sonucu ormanlik alana siçramadan söndürülürken, restoranda ise büyük çapta hasar meydana geldi.

"Ormana siçramadan ilk müdahale çok önemliydi"

Yangin sonrasi bölgeye gelen Konyaalti Belediye Baskani Cem Kotan da olayla ilgili bilgi aldi. Kotan, gazeteciler yaptigi açiklamada, yanginin restoranin izgara bölümünden kaynakli çiktigini kaydetti.

Yangin sonrasi tüm ekiplerin hizli müdahalesin dikkati çeken Kotan, "Personel arkadaslarimiz yangin tüpleri ve içerideki yangin hortumlariyla müdahale ediyorlar, yangin durmayinca itfaiye haber vermisler. Hayat Park 117 dönüm ve ormanlik alan. Ormana siçramadan ilk müdahale çok önemliydi. Itfaiye, havadan destekle Orman ekipleri, TOMA ve AFAD ekipleri müdahale bulundu. Su an yangin sönmüs vaziyette. Çok büyük geçmis olsun" dedi.



"Büyük bir maddi kayip var ve bunu telafi edecegiz"

Kotan, yangin aninda restoranda herhangi bir vatandasin bulunmadigi da sözlerine ekleyip, "Burasi en nezih isletmelerimizden bir tanesi. Büyük bir maddi kayip var ve bunu telafi edecegiz. En kisa sürede de tekrar hizmete sunacagiz" ifadelerini kullandi.

Ekiplerin bölgedeki sogutma çalismalari sürüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile