Isletmelere Istihdam Sartiyla Kisi Basi Faizsiz Destek Saglanacak

Isletmelere Istihdam Sartiyla Kisi Basi Faizsiz Destek Saglanacak

Edirne Ticaret ve Sanayi Odasi (ETSO) KOSGEB, Dünya Bankasi ve JICA is birliginde, mikro ve küçük isletmelere (MKI) hizli destek programi açiklandi.

ETSO’dan yapilan açiklamada, programin amacinin mikro ve küçük isletmelerin, finansmana erisimlerinin kisitli olmasi ve gelir azalislarindan çabuk etkilenmeleri sebebiyle Covid-19 salginina karsi hassas durumda olmasi gerektigi ifade edildi. Açiklamada, ekonomik aktivitelerin ülke geneline yayilmasinda, teknolojik gelismelerin tabandan itibaren içsellestirilmesinde, ana sanayi kuruluslarinin malzeme ve ara ürün ihtiyaçlarinin yerli üretimle karsilanmasinda, yereldeki isgücü potansiyelinin yerinde kullanilarak büyük sehirlere sagliksiz göçün önlenmesinde ve teknoloji tabanli yenilikçi is fikirlerinin hayata geçirilmesinde son derece önemli olan mikro ve küçük isletmelerin salginin yikici etkilerinden korunmalari gerektigi belirtildi. ETSO’dan yapilan açiklamaya su bilgilere yer verildi:

"Covid-19 salginindan etkilenen mikro ve küçük isletmelere yönelik olarak 2021 yilinda KOSGEB, Dünya Bankasi ve Japonya Uluslararasi Isbirligi Ajansi - JICA is birliginde ’Mikro ve Küçük Isletmelere Hizli Destek Projesi’ baslatilmistir. Bu kapsamda projenin amaci imalat ve bunun tamamlayicisi olan öncelikli sektörler ile Covid-19 salgini etkilerinin nispeten yogun oldugu diger sektörlerdeki isletmelerin faaliyetlerini sürdürmelerinin ve geçmis dönem ortalama istihdam seviyelerini koruyarak yeni personel istihdam etmelerinin saglanmasidir. Proje kapsaminda KOSGEB tarafindan hazirlanan ’Mikro ve Küçük Isletmelere Hizli Destek Programi’ ile imalat, bilgisayar programlama, bilimsel Ar-Ge sektörleri ve Covid-19 salgininin nispeten daha fazla etkiledigi bazi hizmet ve ticaret sektörlerindeki MKI’ler ve yenilikçi genç isletmelere faizsiz ve teminatsiz geri ödemeli isletme sermayesi destegi saglanacaktir. Program basvurulari 31 Mart 2022’ye kadar yapilabilecektir. Program basvurusuna geçici onay verilen isletmelerin, istihdam edilen personel için ödeme talebi yapabilecekleri son tarih 25 Mayis 2022.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile