Ismail Kahraman Açiklamasi '28 Subat Kara Bir Günün Yil Dönümüdür'

Ismail Kahraman Açiklamasi '28 Subat Kara Bir Günün Yil Dönümüdür'

Cumhurbaskanligi Yüksek Istisare Kurulu Üyesi (YIK) ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Baskani Ismail Kahraman, Konya’da düzenlenen “28 Subat; Dünü, Bugünü ve Yarini” konulu konferansta, “28 Subat kara bir günün yil dönümüdür. Hiç olmamasi gerekirdi. 28 Subat ve benzerlerinin bir daha yasanmamasini diliyorum” dedi.

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesi tarafindan düzenlenen “28 Subat; Dünü, Bugünü ve Yarini” konferansi, 28 Subat’in 27’nci yil dönümünde gerçeklestirildi.

Cumhurbaskanligi Yüksek Istisare Kurulu Üyesi ve TBMM eski Baskani Ismail Kahraman’in konusmaci olarak katildigi program Konyalilar tarafindan büyük ilgi gördü.

“28 Subat kara bir günün yil dönümüdür ve hiç olmamasi gerekirdi”

Cumhurbaskanligi YIK ve TBMM eski Baskani Ismail Kahraman; 28 Subat öncesi ülkedeki siyasi, sosyokültürel ve ekonomik ortamin yani sira yasanan sürecin ardindan Türkiye’nin kat ettigi mesafeye de dikkatleri çekti. Ismail Kahraman, “Sen ne karisiyorsun benim giyecegim kiyafete, kardeslerimizin takacagi basörtüye? Ben nasil giyinmek istiyorsam giyinirim, hesabi ben veririm. 28 Subat kara bir günün yil dönümüdür. Hiç olmamasi gerekirdi. 28 Subat ve benzerlerinin bir daha yasanmamasini diliyorum. Kizlarimiz basörtüsünü takiyor. Hemen birileri ‘çikarin onu’ diyor. Sana ne? Okulun birincisi olmus, ‘aç basini öyle gel.’ 80 yasinda kadin, hastalanmis. Hastaneye girecek giremiyor. Ona da ‘aç basini öyle gel.’ Kadina peruklu bir fotograf çektirilip kimligine yapistiriyorlar ama kadin öldü gitti” dedi.



“Türkiye’nin bugünkü büyüklüge ulasmasini istemiyorlar ve habire engel çikariyorlar”

Türkiye’nin aradan geçen 27 yilda büyük ilerlemeler ve gelismeler kat ettiginin altini çizen Ismail Kahraman, “5 yillik plan yapiyoruz. Uçak motoru koyamazsiniz plana diyorlar. Simdi ne diyorlar? ‘S400’leri almayacaksiniz, F35’leri de F16’lari da ben vermeyecegim’ diyorlar. Simdi ne oluyor? Gelisiyoruz, ilerliyoruz ve üretiyoruz. Ülkemizde harp sanayinde büyük gelismeler var. Artik yerli üretime geçtik. Ülke olarak uçak gemisi yapiyoruz, denizaltimiz çok yakinda çikacak. 500 kilometre menzilli füzeler üretiyoruz. Yapilan ve açiklanmayan daha birçok projemiz var. Türkiye’nin ihracati 250 milyar dolar oldu. 1963’te 1 milyar dolardi dis ticaret hacmimiz. Türkiye’nin bu gelismesine dünya müdahale etmez mi? Eder. Hükümet basarili. Yerli otomobil, füze, IHA, SIHA TIHA ve uçak yapiyor. Libya ile anlastik ve kita sahanligimiz birlesti. Artik Akdeniz’de 410 bin kilometrekarelik bir mavi vatanimiz var. 11 ülkede askerimiz, 6 ülkede üssümüz var. Türkiye’nin böyle bir büyüklüge ulasmasini kim ister? Olmaz, olamaz, indirin asagi diyorlar. Güçlüyüz ve daha da güçlü olacagiz insallah” diye konustu.

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, geçtigimiz yil yapimini tamamladiklari Karatay Belediyesi Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’ne olan ilginin kendilerini çok mutlu ettigini belirterek, “Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezimiz çok güzel oldu. Medya, Müzik, Masal, Fotografçilik, Yabanci Dil ve Geleneksel El Sanatlari Atölyeleri’nin yani sira E-Spor Odalari, Sesli-Sessiz Kütüphane, Mustafa Sabri Küçükasçi Kütüphanesi, Spor Salonlari, Kafeterya ve otoparkin yer aldigi merkezimize bir hayli de ilgi var. Bu vesileyle siz gençlerimize tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile