ISO 500 Ikinci Listesinde MANISA'dan 17 Firma Yer Aldi

ISO 500 Ikinci Listesinde MANISA'dan 17 Firma Yer Aldi

ISO, mayis ayinda açikladigi "ISO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kurulusu-2022" arastirmasinin ardindan daha çok KOBI niteligindeki kuruluslari kapsayan "ISO Türkiye’nin Ikinci 500 Büyük Sanayi Kurulusu-2022" arastirmasinin sonuçlarini da açikladi. Listede Manisa’dan 17 firma yer aldi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Yilmaz’da listede yer alan Manisa’da üretim yapan 17 firmayi tebrik etti.

2022 yilinda ISO Ikinci 500’ün üretimden satislari yüzde 104,8 oraninda artarak 339,2 milyar TL’den 694,8 milyar TL’ye çikti. Bu yüksek oranli artista, güçlü iç talep ve ihracat artisinin yani sira enflasyon ve döviz kurlarindaki yükselis belirleyici rol oynarken, Manisa Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Yilmaz listede yer alan Manisa’da üretim yapan 17 firmayi tebrik etti.

“Manisa is dünyasi olarak üretmeye devam ediyoruz”

ISO ikinci 500 listesinde yer alan 17 firmayla gurur ve onur duyduklarini belirten Manisa Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Yilmaz, “Istanbul Sanayi Odasi tarafindan her yil açiklanan ikinci 500 sanayi kurulusu listesinde odamiza kayitli üyelerimizden merkezi ilimizde olan 8 firma ile birlikte yine odamiza kayitli olarak bölgemizde üretim yapan ama merkezleri baska sehirde ve ilçelerimizde olan 9 firmamizla birlikte devler liginde Manisa’dan 17 firmamiz yer aldi.” dedi.



"Üretmeye devam edecegiz"

Zorlu rekabet sartlarina ragmen Manisali sanayicilerin üretime, istihdama ve ihracata devam ederek ülkemiz adina önemli katki sagladiklarini belirten Baskan Yilmaz, “Belirsizliklerle dolu bir küresel rekabet ortaminda, dijital ve yesil dönüsüm gibi çok önemli iki yapisal dinamikle yüzlesiyoruz. Böyle bir dönemde, iktisadi sartlardaki dalgalanmalara daha duyarli olan orta ve küçük ölçekli sanayi kuruluslarimiza verilecek destegin önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Küresel ekonomide son dört yilda yasanan gelismeler ekonomik dengeleri çok ciddi sekilde etkiledi. Her seye ragmen ISO Ikinci 500 verilerinde de görüyoruz ki, sanayinin ve sanayicimizin 2022 yilinin zorlu sartlarinda göstermis oldugu performans takdire sayandir. Sanayicilerimiz tüm zorluklara ragmen ekonomideki en temel islevi olan üretmeyi sürdürüp, as ve is olusturmayi basararak Türkiye’nin ve Türkiye ekonomisinin yaninda olma sorumlulugunu güçlü bir sekilde göstermistir. Sanayicilerimiz göstermis olduklari bu performans ile ülkemizin kalkinmasina büyük katki sunuyorlar. Bir sanayi ve ihracat sehri olan Manisa’miz, tüm ekonomik zorluklara ragmen önümüzdeki dönemde de üretmeye devam edecektir. Cumhuriyetimizin 100.yilini kutladigimiz bu günlerde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Tam bagimsizlik ancak ekonomik bagimsizlikla olur’ sözünde oldugu gibi Manisa is dünyasi olarak, sahip oldugumuz bilgi ve birikim ile 2023 yilinda da tahmin edilen küresel ekonomik yavaslamanin olumsuz etkilerinden uzak, yesil dönüsümü önceleyen bir perspektif ile ülkemizin ikinci yüzyilinda kalkinmasina ve refahina en üst düzeyde katki sunup üretmeye devam edecegiz. Bu duygu ve düsünceler ile zor sartlar altinda dünya ile rekabet ederek ülke ekonomimize katki sunan, Türkiye’nin en büyükleri arasinda yer alarak gurur kaynagimiz olan sanayicilerimizi, firmalarimizin yöneticilerini, tüm çalisanlarini tebrik ediyor, sehrimiz ve ülkemiz ekonomisine katki sagladiklari için tesekkür ediyorum. Bu katkilarin önümüzdeki dönemde artarak devam edecegine inaniyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile