İso Heyeti, Ticaret Borsası’nı Ziyaret Etti

İso Heyeti, Ticaret Borsası’nı Ziyaret Etti

İstanbul Sanayi Odası, Kastamonu Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.


İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı, Meclis Başkanı ve üyeleri hafta sonunda Kastamonu Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. Borsa’daki ziyarette, sembolik bir açılışta yapıldı.

Bir tepsi içerisindeki Kastamonu Pastırması, Başkan Sedat İşeri tarafından açık artırmaya sunuldu. Açık artırma sonucu Kastamonu Pastırması’nı 250 TL’ye eski Bakan Ali Coşkun aldı. Pastırma, daha sonra katılımcılara ikram edildi.

Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Sedat İşeri, tarihi bir günün yaşandığını söyledi.

İşeri, Organize Sanayi Bölgesi’nde hayata geçirmeyi planladıkları yeni projeleri olduğunu belirterek, Ticaret Borsası ile ilgili katılımcılara bilgiler verdi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay ise, “Çok güzel bir binada, güler yüzlü insanlar tarafından karşılanmaktan dolayı büyük mutluluk duyduk” cümlesiyle başladı.

‘Kalbimizi burada bırakıp gidiyoruz” diyen Bodur, Nasrullah suyundan üç defa içtiğini ve yeniden Kastamonu’ya geleceğini kaydetti.

Kastamonu’da tarım alanında yürütülecek her türlü çalışmaya katkı vermeye hazır olduğunu ifade eden Bodur, turizm anlamında ise orijinal fikirlerle turizmin geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Köksüz hiçbir şeyin olmadığına dikkat çeken Bodur: “Kastamonu köklü bir il. Dolayısıyla fikri bulup, parlatıp ortaya koymak lazım” dedi.

“ÜNİVERSİTE AÇARKEN HEDEF KOYMADAN AÇMANIN TRAJEDİK GÖSTERGESİ KASTAMONU’DA”
İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan da, İşeri’nin 1995 yılında yaptığı konuşmanın metnini çıkartıp yeniden okuması karşısında çok etkilendiğini belirten Bahçıvan, “Kastamonu’yu o kadar kendi yaşamından daha değerli buluyor ki, zamanının büyük bir bölümünü Kastamonu için ayırıyor ve Kastamonu’nun heyecanına heyecan katmaya çalışıyor” diye konuştu.

‘Özellikle Büyükşehirlerde Ticaret Borsaları ne yapar?’ sorusunun son dönemde sıkça sorulmaya başlandığını kaydeden Bahçıvan, bu yönde bazı çalışmaların yapılması gerektiğini belirtti.

Kastamonu Üniversitesi bünyesinde bir zirai bölümünün olmadığını duyduğunda çok şaşırdığını ve üzüldüğünü de belirten Bahçıvan, “Bu, bir üniversite açarken hedef koymadan açtığımızın trajedik bir göstergesi. Kastamonu gibi bir ilde zirai bölüm nasıl olmaz anlayabilmiş değilim. Bu sorunların çözümü noktasında bizler de taşın altına elimizi koymalıyız. Kastamonu’da 17 bin öğrenci var ancak tarımla ilgili değiller” şeklinde konuştu.

Programın devamında Serdar İzbeli tarafından organik tarıma ilişkin bir sunum yapıldı. Kısa örnekler veren İzbeli, sağlıklı yaşam konusunda çalışmalar yapılmasının önemine değindi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile