İspanya Büyükelçisi Kayseri Valisi'ni Ziyaret Etti

İspanya Büyükelçisi Kayseri Valisi'ni Ziyaret Etti

İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Joan Clos Matheu, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'yi ziyaretinde yaptığı açıklamasında, 'Siyasi ve ekonomik ilişkileri daha iyi noktaya taşımak için geldik' dedi.

Ziyarette, Vali Mevlüt Bilici, İspanya Büyükelçisi Joan Clos Matheu'ya Kayseri'nin tarihi ve ekonomik zenginliklerini anlatarak, "Kapadokya'ya gelenler dahi Kayseri'yi ziyaret etmeden gitmiyorlar. Kayseri, özellikle son çalışmalarla hayata geçirilecek olan Erciyes Master Planı ve tarihi Kayseri Kalesi'nin müze haline dönüştürülmesiyle yabancı turistlerin ilgisini daha çok çekecektir" dedi.
Kayseri'deki ekonomik gelişmeleri görmenin kendisini heyecanlandırdığını söyleyen Joan Clos Matheu, "Kayseri'deki turistik ve lojistik gelişmeleri ilgi ile takip ettiğimiz için buradayız. Bu gelişmelere bakılırsa Türkiye, küresel ekonomik krizden başarılı bir şekilde çıkacaktır.
Kayseri'de çok çeşitli ekonomik faaliyetler var. Bu ekonomik faaliyetlerin dengeli bir şekilde dağılmış olması, İspanya'lı iş adamlarına yatırım olanakları sağlayacaktır" dedi.
Türkiye ile İspanya arasında siyasi ilişkilerin bulunduğunu ve bunu daha da geliştirmek arzusunda olduklarını kaydeden Matheu, "Yaptığımız bu ziyaretlerle siyasi ve ekonomik ilişkileri daha iyi bir noktaya taşımayı amaçladık" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile