İSPANYA ÇILDIRDI!

İSPANYA ÇILDIRDI!

Türkiye gazetesi köşe yazarı Ercan Yıldız Dünya Kupası'nda finale kalan İspanya'yı değerlendirdi

DÜNYANIN EN İYİLERİ!
Avrupa Şampiyonu olduktan sonra Dünya Şampiyonluğuna da çok yaklaşan İspanya zaferini kutluyor. İspanyol basını Almanya galibiyetinden sonra adeta coştu. Tarihlerinde ilk defa Dünya Kupası’nda finale çıkan takımlarına övgüler yağdıran İspanyol basını “Ve pazar günü şampiyon” diye yazdı. Marca, takımlarını “Dünyanın en iyileri” diye tanımlarken, AS gazetesi de, “Bir numara futbol oynayan İspanya adını finale yazdırdı” ifadesini kullandı. El Pais, “Fantezi ve İspanyol dehası, Alman makinesini etkisiz hale getirdi” diye yazdı. İspanya’nın hocası Del Bosque, “Savunmadan hücuma bütün oyuncular mükemmel oynadı. Tecrübeli olan ama genç bir futbolcu topluluğu ile çalışıyorum. Hepsini kutluyorum. Hollanda’yı yenip yenemeyeceğimizi göreceğiz” diye konuştu.

VİLLA: TARİH YAZIYORUZ
İspanya’nın başarılı golcüsü David Villa, Almanya karşısında turnuvanın en iyi oyunlarından birini çıkardıklarını söylerken, “Galibiyeti fazlasıyla hak ettik. Karşılaşma boyunca kontrolü elimizden bırakmadık. Tarih yazmaya bir adım kaldı. Artık kupaya 90 dakika kadar uzağız.. Avrupa şampiyonu olduğumuzdan beri çok iyi çalıştık. Şimdi sıra Hollanda’da. Dünyanın en iyisi olacağız” dedi. Futbolculardan Xavi de, “Bu Dünya Kupası artık bizden kaçamaz” derken, Marchena “Takım olağanüstü bir durumda. Hayal kurmaya devam etmeliyiz” yorumunda bulundu. İspanya’nın finale çıkması bütün yurtta büyük bir coşkuyla kutlandı. İspanyollar caddelerde tur atarken, kutlamalar sırasında taşkınlıklar sebebiyle olaylar da çıktı. Madrid’de 56 kişinin ufak çaplı yaralanmalar sebebiyle tedavi gördüğü belirtildi.

Ve sonunda rüya bitti

Alman basını, İspanya mağlubiyetini, “Hayaller yıkıldı” diye verirken, Löw, “İspanya kupayı kazanır” dedi

BAŞLAR YUKARI ÇOCUKLAR
4 gollü İngiltere ve Arjantin galibiyetleriyle Dünya Kupası şampiyonluğuna kendini inandıran Almanya, İspanya mağlubiyetiyle büyük şok yaşadı. Alman Bild, “Hayaller yıkıldı” manşetini atarken, “Öldürücü darbe” başlığıyla İspanya’nın attığı golün fotoğrafını yayımladı. Gazete, üzgün Alman oyuncuların fotoğrafının altına da, “Başlar yukarı çocuklar! Biz de kupayı 4 yıl sonra alırız” diyerek gönül aldı. Berliner Kurier gazetesi ise “Hayal sona erdi” başlığını attı. Almanya Teknik Direktörü Löw, rakiplerine ayak uyduramadıklarını söylerken, “İspanya çok güçlü. Dünya Kupası’nı kazanırlar” diye konuştu.

DÜNYANIN EN İYİSİNE YENİLDİK
Alman futbolcular da İspanya’nın kendilerinden çok daha üstün olduğu itirafında bulundu. Almanya’nın orta sahadaki beyni Schweinsteiger, “Finale çıkamadığımız için çok üzgünüz. Ancak dünyanın en iyi takımına karşı kaybettik” diye konuştu. Almanya‘nın efsane ismi Franz Beckenbauer de İspanya mağlubiyetine üzülmek için bir sebebin olmadığını söylerken, “Almanya mükemmel bir turnuva oynadı” dedi. Takım kaptanı Philipp Lahm da, “Bizim için her şey çok zordu. İspanya’nın, turnuvanın favorisi olduğunun bilincindeydik. İspanya çok kuvvetli bir takım. Galibiyeti hak ettiler” şeklinde konuştu.

ZAPATERO: Ahtapota koruma ekibi göndereceğim
İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, Dünya Kupası’nda Almanya’yı 1-0 yenerek finale çıkmalarıyla ilgili, “kahin ahtapot” olarak bilinen ve İspanya’nın kazanacağını tahmin eden Almanya’daki ahtapota atıfta bulunarak, “Ahtapot için bir koruma ekibi göndermeyi düşünüyorum!” diye
espri yaptı. Zapatero, “İlk dakikadan beri çok güzel oynadık. Bugün, mutluluğun sınırının olmadığı bir gün” dedi. Barcelona taraftarı olan Zapatero, Puyol’un golü için “O Alman kuleleri arasından ne kafaydı ama...” değerlendirmesini yaptı. Başbakan finali izlemek için G.Afrika’ya gideceğini söyledi.

DÜNYA KUPASI GÜNLÜĞÜ

Final Howard Webb’in
Hollanda-İspanya arasında yapılacak olan 2010 Dünya Kupası final maçında İngiltere Futbol Federasyonu’ndan Howard Webb’in düdük çalacağı açıklandı. Webb böylece Dünya Kupası tarihinde final maçı yönetecek üçüncü İngiliz hakem olarak tarihe geçerken, vatandaşı Darren Cann ve Michael Mullarkey’de yardımcılıklarını yapacak.

Antiç’e 4 maç ceza
FIFA, Sırbistan Milli Takımı Teknik Direktörü Radomir Antiç’e 4 maçtan men cezası verdi. Sırbistan Futbol Federasyonu, FIFA Disiplin Komisyonunun, Avustralya ile oynanan Dünya Kupası maçından sonra uygunsuz davranışta bulunduğu gerekçesiyle Antiç’e 4 maçtan men ve 10 bin euro para cezası verdiğini bildirdi

Forlan: En iyi yılım
Dünya Kupası’nda yarı finalde Hollanda’ya 3-2 yenilerek elenen Uruguay’ın golcüsü Diego Forlan, futbol kariyerinin en iyi yılını geçirdiğini söyledi. Forlan, “Atletico Madrid’le Avrupa Ligi’ni kazandım ve Dünya Kupası’nda yarı final oynadım. Ama finale çıkamadığımız için içimde hâlâ bir burukluk var” dedi.

Sneijder ManU’ya
İnter’in başkanı Massimo Moratti, “Manchester United Sneijder’le anlaşmak istiyor. Yıllardır herhangi bir futbolcumuz için bize iyi bir teklif sunulmadı” diyerek transfere yeşil ışık yaktı. İngiliz ekibinin, bu transfer için 29 milyon sterlini gözden çıkardığı ileri sürülüyordu.

Mesut’a üzüldüler
Mesut Özil’in memleketi Zonguldak’ın Devrek İlçesi Hışıroğlu köyünde oturan yakınları, komşuları ve arkadaşları, Almanya-İspanya maçını köy meydanına kurdukları televizyonda izledi. Türk Bayrağı ve Mesut Özil posterleri ile donatılan köy meydanındakiler Almanya’nın mağlubiyetiyle büyük üzüntü yaşadı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile