Ispanya'da Kamyon Soförleri Akaryakit Zamlarini Protesto Etti

Ispanya'da akaryakit fiyatlarindaki zamlara karsi 20-22 Aralik tarihlerinde grev karari alan kamyon soförleri, bazi büyük sehirlerde trafigi yavaslatma eylemi yapti.

Ispanya Ticari Tasimacilar Konfederasyonunun çagrisiyla baskent Madrid ile Valensiya, Almeria ve Kurtuba kentlerinde örgütlenen kamyoncular, gün içinde yaptiklari eylemlerle kent merkezlerindeki trafigi tikadi.

Madrid'de polisin sinir getirdigi 30 kamyonla kent merkezine gelen kamyoncular, kortej halinde yavas seyrederek trafigi yavaslatti.

Akaryakit fiyatlarindaki zamlar ve sektörün uzun süredir çözüm bekleyen sorunlarina hükümetin çözüm getirmesi gerektigini savunan kamyoncular, basin mensuplarina yaptigi açiklamada, anlasma saglanmamasi durumunda, Noel tatili öncesinde önemli bir tarih olan 20-22 Aralik'ta ülke genelinde greve gideceklerini hatirlatti.

Son 1 yil içinde akaryakit fiyatlarinda görülen yüzde 40'a varan zamlara daha fazla tahammül edemeyeceklerini belirten tasimacilik sektörünün temsilcileri, ayrica treyler yükleme ve bosaltmanin soförlere yasaklanmasi, otoyollarda otomatik geçis kolayligi ve indirimi ile güvenli dinlenme alanlari taleplerinde bulundu.

Eyleme katilan soförlerden Javier Solis, "Eger taleplerimizde anlasma saglanmazsa greve gidecegiz. Istersek ülkedeki trafigi durdurabilecegimizi, tasimacilik sektörünü felç edebilecegimizi hükümete gösterdik ama biz bunu istemiyoruz. Müzakereyle çözebilecegimizi düsünüyoruz." dedi.

Bir diger sektör temsilcisi Jose Luis Lopez Jurado da "Ulastirma Bakanligi ile anlasma saglayamazsak greve gitmekten baska seçenegimiz kalmayacak. Bizim talebimiz oldukça net; akaryakit zammi kadar bizim tarifelerimizin de yükselmesine izin versinler ve bosaltma-yükleme islemlerini soförlerin yapmasina yasak getirsinler. Hem yakit zamlari hem de salgin yüzünden ekonomik kayiplarimiz yüzde 50'ye kadar ulasti. Biz çalismak istiyoruz, kayiplarimizin daha da artmasini degil." açiklamasinda bulundu.

Son olarak 2008 yilinda greve giden tasimacilik sektörünün temsilcileri, ülkede 15 bine yakin kamyon soförü açigi oldugunu belirtiyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile