Ispanya'da Sel Açiklamasi 3 Ölü, 3 Kayip

Ispanya'da Sel Açiklamasi 3 Ölü, 3 Kayip

Ispanya’da etkili olan siddetli yagislarin yol açtigi sel felaketinde 3 kisi hayatini kaybederken, 3 kisi de kayboldu.

Ispanya’da etkili olan siddetli yagislar sele yol açti. Baskent Madrid, Toledo sehri, Castile- La Mancha, Katalonya ve Valencia bölgelerinde su taskinlari nedeniyle vatandaslar zor anlar yasadi. Toledo sehrinde selde mahsur kalan vatandaslar helikopterle kurtartilirken, su taskinlari nedeniyle toplu tasima seferlerinde aksamalar yasandi. Siddetli yagislarin neden oldugu sel felaketinde 3 kisi hayatini kaybetti, 3 kisi de kayboldu. Acil servis ekipleri kayiplari aramak için harekete geçti.

Sosyal medyada paylasilan görüntülerde ise sel sularinin yollari kapattigi, nehirlerde yasanan taskinlar nedeniyle köprülerde hasarin meydana geldigi ve araçlarin sular içinde sürüklendigi görüldü.

Ispanya Ulusal Hava Durumu Ajansi (AEMET), metrekare basina 90 litreye kadar yagis görüldügünü belirtti.

Yagislarin önümüzdeki pazartesi gününe kadar etkisini azaltarak sürecegini belirten AEMET, alarm kodunu kirmizi ve turuncudan sariya düsürdüklerini açikladi.



Selden etkilenenler o anlari anlatti

Toledo sehrinde sel felaketinden etkilenen ABD asilli Isabella Stewart, “Sadece yagmur yagmaya devam etti. Çok korktuk ama biz içeride oldugumuz için güvendeydik” dedi.

Baska bir bölge sakini Ruben Gonzalez, “Buradan 4 blok ötede yasiyorum ama yagislar çok güçlüydü. Her yeri su basti. Bu çok çilginca” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile