Ispanya'da Siddetli Yagislar Su Baskinlarina Neden Oldu

Ispanya'nin orta, dogu ve kuzey bölgelerini son iki gündür etkisi altina alan siddetli yagislar su baskinlarina neden oldu.

Siddetli yagislardan en çok Valensiya, Castilla La Mancha, Castilla y Leon, Navarra, Bask ve Katalonya özerk bölgeleri etkilendi.

Bu bölgelerdeki yerel yönetimler tarafindan yapilan açiklamalarda, çok sayida ev ve is yerini su bastigi, sele kapilan araçlarin büyük hasar gördügü, bazi yollarin trafige kapandigi ve elektrik kesintilerinin yasandigi bildirildi.

Tüm yil boyunca metrekareye düsen ortalama yagis miktarinin yarisindan fazlasina tekabül eden 252 litre yagisi 3 saatte alan Tarragona kentinde su baskinlarindan etkilenen 77 kisinin geceyi otellerde geçirdigi belirtildi.

Dev tahta kuklalarin önce sergilendigi sonrasinda da yakildigi Las Fallas festivaline ev sahipligi yapan Valensiya'da da su baskinlari nedeniyle iki kisinin yaralandigi, çevrede ciddi hasar oldugu ifade edildi.

Acil müdahale ekiplerinin ülke genelinde 2 binden fazla yerde su taskinlarina karsi halka yardim ederek araçlarinda ve evlerinde mahsur kalanlari kurtardigi kaydedildi.

Basbakan Pedro Sanchez, su baskinlarindan zarar görenlere hitaben resmi Twitter hesabindan yayimladigi mesajda, "Dayanismam, son saatlerde yagmurlardan etkilenen tüm yerlerledir. Çok sayida il ve ilçemiz siddetli yagmur ve rüzgardan alarma geçmistir. Muazzam çalismalar yapan acil müdahale ekiplerinin talimatlarina uyalim ve azami dikkat gösterelim." ifadesini kullandi.

Diger yandan meteoroloji uzmanlari, son yillarin en çok yagis düsen agustos ayinin geride kaldigini, Madrid'in 1947 yilindan bu yana en yagisli agustosunu geçirdigi bilgisini paylasti.

Yagislarin yarindan itibaren ülkeyi terk edecegi belirtiliyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile