İspanya Dışişleri Bakanı Garcia-Margallo, Viyana'da

İspanya Dışişleri Bakanı Garcia-Margallo, Viyana'da

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia-Margallo, Rusya ile stratejik müttefik olduklarını belirterek, "Avrupa ile Rusya arasındaki ilişkileri normalleştirmenin yollarını aramalıyız" dedi.

Garcia-Margallo, bazı resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Avusturya'nın başkenti Viyana'da, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Daimi Konsey Toplantısı'na katılarak bir konuşma yaptı.

Küreselleşmeyle birlikte birbirine bağımlılığın arttığına dikkat çeken Garcia-Margallo, bu kapsamda uluslararası güvenliğe yönelik tehditlerin arttığını ve AGİT gibi bölgesel örgütlere yeni roller düştüğünü söyledi. AGİT'in, Avro-Atlantik, Avro-Asya ve Avro-Akdeniz bölgesinde refahı teşvik etmek ve barışı güçlendirmek için temel vasıta olduğunu vurgulayan Garcia-Margallo, Ukrayna içindeki ve çevresindeki krizin derin bir yara açtığını kaydetti.

Helsinki Nihai Senedi'nin ilkelerine saygı duyulması halinde siyasi diyalogun bir sonuç üretebileceğine vurgu yapan Garcia-Margallo, "Hukuk devletine, toprak bütünlüğüne, bağımsızlığa ve egemenliğe saygı duymanın istisnası yoktur. Ukrayna'nın egemenliği, bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne saygı duyulmalıdır. Aynı zamanda Rusya Federasyonu ile stratejik müttefik olduğumuzu düşünelim ve Avrupa ile Rusya arasındaki ilişkileri normalleştirmenin yollarını aramalıyız" diye konuştu.

Garcia-Margallo, Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz ile yaptığı görüşmeden sonra ikili ortak basın toplantısı düzenledi. Kurz burada yaptığı konuşmada, mevkidaşı ile Ukrayna, göçmen sorunu ve terörizmle mücadele konularını görüştüklerini söyledi. Margallo ve Kurz, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün korunması gerektiğine vurgu yaptı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile