İspanya Hollanda Dünya Kupası Finali ve maçın geniş özeti

İspanya Hollanda Dünya Kupası Finali ve maçın geniş özeti

Dünya Kupası Finalinde İspanya, Hollanda'yı uzatmaya giden maçta Iniesta'nın golü ile mağlup ederek 2010 Dünya Kupası'nın şampiyonu oldu. İspanya-Hollanda karşısında galip gelerek Dünya Kupası Şampiyonu oldu. Güney Afrika 2010 Dünya Kupası Şampiyonu İspanya...

  Hollanda 0-1 İspanya
Gol : Iniesta ( 117 ' ) ( İspanya )
Kırmızı Kart : Heitinga ( 109 ' ) ( Hollanda )

2010 Dü ; nya Kupası ' nın finalinde İspanya ile Hollanda karşı karşıya geldi . İspanyollar uzatmaya giden maç ; ı Iniesta ' nın golü ; ile 1-0 kazanarak şampiyon oldu .

HOLLANDA-İSPANYA MAÇ ; I GENİŞ Ö ; ZETİ İÇ ; İN TIKLAYINIZ

MAÇ ; IN GENİŞ Ö ; ZETİ

Tekmeler konuştu

Karşlaşmaya İspanya iyi başladı . 5 ' inci dakikada Xavi ' nin kullandığı kö ; şe vuruşunda Ramos kafayı vurdu kaleci son anda topu ç ; elmeyi başardı . 12 ' inci dakikada Xabi Alonso ' nun sağ kanattan yaptığı orta ile arka direkte topla buluşan David Villa ç ; ok sert vurdu ama top yan ağlarda kaldı .

İlk 15 dakikalık İspanya fırtınasını atlatan Hollanda , sert oyunu ve etkili presi ile maç ; taki dengeyi sağlamayı başardı . Portakallar ilk yarının uzatma sü ; resine kadar etkili bir atak geliştiremese de 15 ' inci dakikadan sonra İspanyolların da etkili olmasına izin vermedi .

45+1 ' inci dakikada ceza sahasının sağ ç ; aprazından topla buluşan Robben , yakın direk dibinden topu filelerle kucaklaştırmak istedi ama Casillas gole izin vermedi . 3 ' ü ; Hollandalı futbolculara olmak ü ; zere toplam 5 sarı kartın ç ; ıktığı ilk yarı golsü ; z sona erdi .

Robben işi uzattı

İkinci yarıya İspanya etkili başladı ama Holanda da Robben ile geliştirdiği kontra ataklarla etkili oldu . 62 ' inci dakikada Sneijder ' in enfes pasıyla savunmanın arkasına sarkan Robbeni kaleci ile karşı karşıya pozisyonda Casillas ' ı geç ; emedi . 77 ' inci dakikada Xavi ' nin kullandığı kö ; şe vuruşunda Ramos kafayı vurdu ama top ü ; stten auta gitti . 83 ' ü ; ncü ; dakikada bir anda vites arttıran Robben , Puyol ' dan sıyrıldı ancak bu kez Casillas ' ı geç ; meye ç ; alışınca topu Real Madridli eldivene kaptırdı .

İkinci yarının kalan dakikalarında da eşitlik bozulmayınca karşılaşma uzatmaya gitti .

Uzatmalar nefes kesti . . .

Uzatma bö ; lü ; mü ; nü ; n ilk bö ; lü ; mü ; nde etkili olan ataraf İspanyollardı . 95 ' inci dakikada kaleci ile karşı karşıya kalan Fabregas , Stekelenburg ' u geç ; meyi başaramadı . 101 ' inci dakikada ceza shasının sağ ç ; aprazında topla buluşan Navas ' ın vuruşunda top yan ağlarda kalınca uzatma bö ; lü ; mü ; nü ; n ilk devresi de 0-0 sona erdi .

Iniesta son noktayı koydu . . .

Uzatma bö ; lü ; mü ; nü ; n ikinci yarısında sahada Iniesta şov vardı . 109 ' uncu dakikada Heitinga tarafından dü ; şü ; rü ; len Iniesta rakibinin ikinci sarı kartı gö ; rerek oyundan atılmasını sağladı . 117 ' inci dakikada Fabregas ' ın klas pası ile kaleci ile karşı karşıya kalan Iniesta sert bir vuruşla Stekelenburg ' u mağlup etti ve kalan dakikalarda başka gol olmayınca İspanya , 2010 Dü ; nya Kupası şampiyonu oldu .

MAÇ ; TAN NOTLAR

İspanya tarihinde ilk kez oynadğı Dü ; nya Kupası finalinde şampiyon olurken , Hollanda ü ; ç ; ü ; ncü ; finalinden de baynu bü ; kü ; k ayrıldı .

MAÇ ; TAN DAKİKALAR

5 ' Xavi ' nin ceza sahasına doğru kullandığı serbest vuruşta Ramos kafayı vurdu , Stekelenburg gole izin vermedi . . .

12 ' Xabi Alonso ' nun sağ kanattan yaptığı ortaya David Villa , arka direkte gelişine ç ; ok sert vurdu ama top yan ağlarda kaldı . .

46 ' Ceza shaasının sağ kö ; şesinde topla buluşan Robben beklenmedik bir anda vuruşunu yaptı . . . Casillas kapattığı kö ; şeye gelen topu kornere ç ; eldi . . .

62 ' Sneijder ' in enfes pası ile kaleci ile karşı karşıya kalan Robben ' in vuruşunda Casillas ayakları ile gole izin vermedi . . .

77 ' Xavi ' nin sol kanattan kullandığı kö ; şe vuruşunda arka direkte kafayı vuran Ramos mü ; sait bir pozisyonda olmasına rağmen topu auta gö ; nderdi . . . Goal
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile