Ispanyol Festivalinde, Kukladaki Cami Figürü Müslümanlardan Gelen Tepki Üzerine Yakilmayip Bagislandi

Ispanya'nin Valensiya kentindeki dünyaca ünlü Las Fallas Festivali'nde, üzerinde cami ve hilal seklinde figürlerin yer aldigi tahta dev kukla bölgede yasayan Müslüman toplumundan gelen tepki üzerine bagislanarak özel korumaya alindi.

Las Fallas Festivali'nin "fallero" adi verilen tahta dev kuklalardan sorumlu komisyonu, Müslüman toplumundan gelen tepkiyi anlayisla karsiladiklarini ve söz konusu kuklanin yakilmayarak, Müslüman toplumuna bagislanmasi kararinin alindigini duyurdu.

Komisyonun Baskani Marcos Soriano, "taraflar arasindaki anlayis ve diyalog ortaminin dikkate alinarak, tam bir uzlasmayla söz konusu tahta kuklanin Valesinya'daki Müslüman toplumuna hediye edilmesi kararinin alindigini" bildirdi.

Soriano, "Bizim için kötülüklerden arinma anlamina gelen kuklalarin yakilmasi Müslüman toplumunca yikim olarak görülüyor. Diyalog yoluyla onlar için bunun önemini biz de ögrendik ve anlayisla karsiladik. Kuklayi geri çekip korumaya almakta hiçbir sorunumuz yok." ifadesini kullandi.

Her yil subatta yapilan Las Fallas Festivali, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle yaklasik 1,5 yil ertelenmis ve 1-5 Eylül'de yapilmasina karar verilmisti.

UNESCO'nun Insanligin Somut Olmayan Kültürel Mirasi Listesi'nde yer alan Las Fallas Festivali'nde, usta sanatkarlar tarafindan bir yil boyunca büyük ugrasla yapilan tahta dev kuklalar festivalin ilk gününde kentin sokaklarinda sergilenmeye baslanirken, son gününde ise yakiliyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile