Ispanyol Yazar Nilüferli Kitap Kurtlariyla Bulustu

Ispanyol Yazar Nilüferli Kitap Kurtlariyla Bulustu

Ispanya’dan gelerek Misi Yazievi’nde roman çalismalarini sürdüren Ispanyol yazar Candido Paniagua Pousa, Üçevler Kütüphanesi’nin minik okurlariyla keyifli bir etkinlik gerçeklestirdi. Çocuklara Ispanyolca renkler ve sayilari ögreten yazar, çocuklardan da Türkçe okunus ve yazilislarini ögrendi.

Nilüfer Kütüphaneleri, düzenledigi etkinliklerde degerli yazar ve sairleri her yastan okurla bulusturmaya devam ediyor. Daha önce birçok yazarla bir araya gelerek söylesiler gerçeklestiren Nilüfer Belediyesi Üçevler Kütüphanesi’nin çocuk okurlari, bu kez Ispanyol yazar Candido Paniagua Pousa ile keyifli bir bulusma gerçeklestirdi. Ispanya’da bulunan Residencia Literaria 1863 isimli yazi evinin gerçeklestirdigi bir yarismada eseriyle ödüle deger görülen Ispanyol yazar Candido Paniagua Pousa, ödül olarak Türkiye’ye gelmek istedi. Residencia Literaria 1863 isimli yazi evinin tavsiyesi üzerine Nilüfer Belediyesi bünyesindeki

Misi Yazievi’nde konaklamaya baslayan Ispanyol yazar Candido Paniagua Pousa, yaklasik bir aydir yeni romani için çalismalarini da burada sürdürüyor.

Yazar Candido Paniagua Pousa, Nilüfer Belediyesi Üçevler Kütüphanesi’nde gerçeklestirilen etkinlikte de, çocuk okurlarla bulustu. Üçevler Kütüphanesi okurlarinin katildigi etkinlikte Candido Paniagua Pousa çocuklara sayi ve renklerin Ispanyolca okunus ve yazilisini ögretirken, çocuklar da Ispanyol yazara Türkçe sayi ve renkler ögretti. Renkli anlarin yasandigi etkinlikte Ispanyol yazar, çocuklara Ispanyolca sarki da söyledi.

Etkinligin ardindan açiklama yapan Ispanyol yazar, Türkiye’ye gelis sürecini, Misi, Nilüfer ve Bursa hakkinda görüslerini dile getirdi.

Misi Yazievi’ne gelerek essiz bir tecrübe yasadigini vurgulayan Candido Paniagua Pousa, “Misi’nin ve sehrin sokaklarinda kendimle bas basa kalabilmek, kaybolup yürüyebilmek benim üretkenligimi fazlasiyla artirdi. Türkiye’ye ilk kez geldim. Ilk kez yazma amaciyla ülke degistirdim. Misi’de doganin içinde, tarihi dokuyu hissettim. Misi, Nilüfer ve Bursa’nin birçok noktasini gezdim. Insana çok fazla ilham veren bir kent. Buradan aldigim ilhamla Misi Yazievi’nde roman çalismami sürdürüyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile