Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Orhan Adıgüzel törende yaptığı konuşmada, 'Aileler Dağılmasın, Çocuklar Ağlamasın' sloganıyla gerçekleştirilen çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Sağlıklı, huzurlu milletlerin ve toplumların sağlam temeller üzerinde kurulmuş ailelerle daim olabileceğini belirten Yrd.Doç.Dr.Adıgüzel, “İlk eğitim ailede başlar ve bu yuvaların sıcaklığı, huzuru, anne ve babanın mesuliyetleri üzerinde yücelir. Bu nedenle bu temel anlayış plansız ve projesiz bırakılmamalıdır. Bakanlığa bağlı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü kapsamında 2008 yılından bu yana gündemde olan ve Eylül 2012’de çıkartılan yeni yönetmelik ile Aile Danışmanlığı Eğitiminde ilk adımlar atıldı” dedi.
Anayasada yer alan 'Aile, Türk toplumunun temelidir. Devlet, ailenin huzur ve refahı ile özellikle ananın ve çocukların korunması ve aile planlamasının öğretimi ile uygulanmasını sağlamak için gerekli tedbirleri alır, teşkilatı kurar' maddesini okuyarak sözlerine başlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından Sosyolog Ramazan Güler de, Bakanlık tarafından hazırlanan 'Aile Danışmanlığı Eğitimi' hakkında bilgi verdi. Aile danışmanlarının, aile bütünlüğünü güçlendirmek, bireylerin aile içi ilişkileri, toplumsal yaşama uyumları ve ailenin her türlü işlevinin yerine getirilmesiyle ilgili sorunları önleme ve çözme noktasında önemli roller üstlendiğini belirten Güler, konusunda uzman kişilerin birbiriyle görüş alış verişinde bulunmasına imkan sunan çalıştayın başarılı geçmesini diledi.
Aile Danışmanlığı mesleğinin temelinde aile ilişkilerinin yer aldığını ve ailenin, bireyin yaşamında çok önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız da, toplum ile ailenin sürekli etkileşim içerisinde olduğunu vurguladı. Sosyal amaçlı bir kurum olan ailenin kendi üyelerine ve topluma karşı sorumlulukları olduğunu da sözlerine ekleyen Prof.Dr. Akyıldız, “Aklın devrede olduğu her yerde mühendislik vardır. İnsanoğlu da toplum mühendisidir” diyerek aile kültürü, toplum kültürü gibi değerlerin bilinçli olarak inşa edilmesi gerektiğini vurguladı. Prof.Dr. Akyıldız sözlerini aile kurumunun korunması amacıyla düzenlenen çalıştayın başarılı geçmesini dileyerek noktaladı.
Konuşmasına “Bir insanı sevmeye niyetlenirseniz, onun size olumsuz gelen tüm davranışlarını hoşgörüyle karşılarsınız” diyerek başlayan Isparta Valisi Memduh Oğuz ise, kalp ve gönül işi olan sevmenin aynı zamanda ilim işi olduğunu ve evliliklerin ömür boyu sürecek şartıyla değil ömür boyu sürmesi niyetiyle başlaması gerektiğini ifade etti.
Kayıtsız şartsız sevmenin, insanları olduğu gibi kabul etmenin önemine de değinen Vali Oğuz, bütün beraberliklerin saygıyla taçlandırılması gerektiğini söyledi.
Vali Oğuz, ilim şehri olarak nitelendirdiği Isparta’ya bu tür organizasyonların çok yakıştığını belirterek çalıştayın başarılı geçmesini temenni etti.
SDÜ Seramik Araştırma ve Uygulama Merkezi'nce hazırlanan hediye takdimi ile sona eren açılış töreninin ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan üst düzey yetkililerinin yanı sıra üniversitelerden akademisyenler, aile danışmanlığı alanında uzman isimlerin katıldığı çalıştay oturumlarına geçildi .
İsparta’da Aile Danışmanlığı Eğitimi Çalıştayı
Aile içi şiddeti önlemek, ailenin sürekliliğini sağlamak ve boşanan çiftlere psikolojik destek vermek amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca hazırlanan, Süleyman Demirel Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin organizasyonuyla verilecek olan 'Aile Danışmalığı Eğitimi' kapsamında düzenlenen '1. Ulusal Aile Danışmanlığı Çalıştayı', Barida Otel Gül Konferans Salonu’nda başladı.