Isparta'da Bin 3 Kayit Disi Istihdam Tespit Edildi

Isparta'da Bin 3 Kayit Disi Istihdam Tespit Edildi

Türkiye’nin ekonomide en büyük sorunlarindan biri olan kayit disi istihdam için Isparta’da da kayit disi istihdamin önlenmesi adina Sosyal Güvenlik Kurumu Isparta Il Müdürlügü denetimlerini sürdürüyor. Kurumun yaptigi denetimlerde 2021 yilinda bin 3 kisinin kayit disi istihdam edildigi ortaya çikti.

Kayit disi istihdam, Türkiye’nin önemli sorunlarindan biri. Hem isçiye hem de isverene büyük zarar veren kayit disi istihdam, devletin ekonomisini de olumsuz yönde etkiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) da kayit disi istihdamin önlenmesi adina denetimlerini araliksiz sürdürüyor. Tüm yurt genelinde oldugu gibi Isparta’da da kayit disi istihdamin önlenmesi adina Sosyal Güvenlik Kurumu tarafindan yapilan çalismalari Il Müdürü Hüseyin Karagöz anlatti. Kayit disi istihdam konusunda cezalandirici degil, rehberlik anlayisiyla hareket ettiklerini söyleyen SGK Isparta Il Müdürü Karagöz, “Kurum olarak kayit disi istihdam denetimlerimiz yilbasina kadar sürecek” dedi.

SGK’nin 2021 yilinin ilk 10 ayinda Isparta’da yaptigi denetimlerde bin 3 kisinin kayit disi istihdam edildigi tespit edildi. Kayit disi isçi çalistiran isverenlere idari para cezasi kesildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile