Isparta'da Dogal Gaz Kullanan Köy Sayisi 7'Ye Çikti

Isparta'da Dogal Gaz Kullanan Köy Sayisi 7'Ye Çikti

Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, merkeze bagli 7 köye verdikleri dogal gaz sözünü yerine getirdi. Dogal gaz arzinin verildigi Aliköy’deki açilista konusan Baskan Basdegirmen, yeni dönemde Gelincik, Bozanönü ve Senirce köylerini de dogal gazla bulusturacaklarinin müjdesini verdi.

2019 yerel seçim sürecinde ‘sehri köylerimiz, beldelerimiz ve ilçelerimizle bir bütün olarak görecegiz’ sözünü veren Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, görev süresi içerisinde bu sözünü yerine getirdi. Köyler, belde ve ilçelerden gelen talepleri hiçbir zaman geri çevirmeyen Baskan Basdegirmen, Türkiye’de ilk kez merkeze bagli köyleri dogalgazla bulusturdu. Ilk etapta Deregümü, Yakaören, Kayi, Yazisögüt, Küçük Hacilar, Büyük Hacilar ve Aliköy’e dogal gaz sözü veren Baskan Basdegirmen, dogal gaz verilen 6 köyün ardindan 7’nci köy olarak Aliköy’de dogal gaz arzi açilisinda hemsehrileriyle bir araya geldi.

Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, daha önceden köylere dogal gaz hizmeti verilmedigini, AK Parti belediyeciliginin Isparta Belediyesi’ne gelmesinin ardindan bu tür hizmetlerin saglandigini söyledi.

Alköy’den dogal gaz talep geldigi zaman en büyük problemin imar konusu oldugunu dile getiren Baskan Basdegirmen, “Dogal gaz firmasi müdürümüzle defalarca bu konuyu konustuk. Nasil yapariz diye istisare ettik, belediye olarak elimizi degil vücudumuzu tasin altina koymamiz gerektigi bilincindeydik. Firma ‘biz bu ise gireriz ama önümüzdeki 10 yilda bu tesisatin deplasesi gerekirse o zaman bunu yapamayiz’ dedi, biz bu konuyu üstlendik. Arkasindan asfalt tamirlerini de biz yapacagiz dedik. Bu sekilde köylerimize dogal gaz yolunu açtik. Ilk önce Deregümü, Kayi, Yakaören ve Yazisögüt köylerimize dogal gaz verdik. Arkasindan Büyük Hacilar, Küçük Hacilar ve Aliköy’e dogal gaz verdik. Bundan sonra Gelincik, Bozanönü ve Senirce köylerimiz var. Bu 3 köyümüze de dogal gaz vererek merkez köylerimizi tamamlamis olacagiz” dedi.



"Isparta’da kullandigimiz dogal gaz Karadeniz’den çikan dogal gazimiz"

Türkiye’de ilk kez merkez köylere dogal gaz veren ilin Isparta olduguna deginen Baskan Basdegirmen, “Ilçelere dogal gaz verilebiliyor ama köylere verilemiyor. Bu konuda ilk olduk. Alanda kadinlarimiz var. Bu isin sikintisini kadinlarimiz çekiyordu. Kadinlarimiz artik mutfakta sicak su kullanabilecek, soba yakma dertleri olmayacak. Isparta’da kullandigimiz dogal gaz Karadeniz’den çikan dogal gazimiz. Firma yetkilileri kendi dogal gazimizi kullandigimizi söylediler. Biz sizler için variz. Sizlerin daha rahat, daha ferah yasayabilmeniz için devletimizin tüm imkanlarini size sunmaya haziriz. Il Genel Meclis üyelerimize oy vereceksiniz. Onlar da sizlere güzel hizmetler verecekler. Dogal gaz açilisinin köyümüze hayirlar getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan yapilan dualarla protokol tarafindan köye ilk dogal gaz arzi gerçeklestirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile