Isparta'da Ekiplerden Ögrencilere Uygulamali Trafik Egitimi

Isparta'da Ekiplerden Ögrencilere Uygulamali Trafik Egitimi

Isparta’da can kayiplarini ve kazalari önlemeye yönelik farkindalik olusturmak amaciyla Trafik Haftasi etkinligi düzenlendi. Etkinlige katilan ögrenciler ekiplerden uygulamali olarak trafik kurallarini ögrendi.

Isparta’da trafikte can kayiplarini ve kazalari önlemeye yönelik farkindalik olusturmak amaciyla Karayolu Güvenligi ve Trafik Haftasi kutlandi. 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydani’nda düzenlenen etkinligin bu yil ki slogani ‘Hayatla Yarisilmaz’ oldu. Etkinlikte Il Emniyet Müdürlügü ve Il Jandarma Komutanligi trafik ekiplerinin yani sira Isparta Itfaiyesi de stant açarak ziyaretçi ögrencileri uygulamali olarak bilgilendirdi.

Etkinlige katilan Isparta Valisi Aydin Barus stantlari gezerek ögrencilerle trafik güvenligi hakkinda sohbet etti. Vali Barus ögrencilere, "Trafik kurallarini ne kadar iyi ögrenirsek ve hayatimizda ne kadar iyi uygularsak canimiz o kadar güvende olur. Bunu hiçbir zaman unutmayalim. Trafik bizim ulasimimiz için var ama kurallara uydugumuz müddetçe var. Kurallara uymazsak maalesef bir gün biz de hayatimizi kaybedebiliriz. Bunu hiçbir zaman unutmayalim. Onun için yaya geçitleri, trafik isiklari, trafikte görev yapan görevliler, polisler veya jandarmalarin uyarilarina mutlaka dikkat etmek zorundayiz. Trafikte araçli olarak seyrederken kesinlikle sürat sinirlarini asamamaliyiz. Bunlari kime söyleyecegiz? Anne ve babalarimiza söyleyecegiz. Ne kadar çok süratli gidersek, kazaya yaptigimizda hayatta kalma sansimiz o kadar azalir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile