Isparta'da Feci Kaza Açiklamasi 1 Polis Sehit Oldu, 4 Asker Yaralandi

Isparta'da Feci Kaza Açiklamasi 1 Polis Sehit Oldu, 4 Asker Yaralandi

Isparta’da otomobil ile polis aracinin çarpismasi sonucu meydana gelen kazada 1 polis sehit oldu, 4 asker yaralandi. Sehit polis Yunuz Turan, 2018 yilinda Isparta’da yaptigi kis lastigi uygulamasinda yaptigi denetimler ve sürücüler ile yolculandirdigi anlarda görüntülenmis ve nezaketi ile dikkati çekmisti.

Kaza 07.30 siralarinda Isparta-Egirdir karayolunun 3. Kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Egirdir Dag Komando Okulu’nda görevli askeri personel Ilker A. idaresindeki 17 UY 843 plakali otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yolda radar uygulamasi hazirligi yapan Trafik Denetleme Müdürlügünde görevli polis memuru Yonuz Turan’a ardindan 32 A 5953 plakali trafik aracina çarpti. Çarpismanin siddeti ile polis araci ve polis memuru sarampole savruldu. Meydana gelen kazada Yonuz Turan, sürücü Ilker A. ve otomobilde yolcu olarak bulunan Ali K., Yunus Y. ve Murat E. yaralandi. Ihbar üzerine bölgeye saglik polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralilar saglik ekipleri tarafindan yapilan ilk müdahalenin ardindan Isparta Sehir Hastanesine kaldirildi. Turan burada yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak sehit oldu. Olay yeri ekipler tarafindan güvenlik seridi ile kapatildi.

Olay yeri ekiplerinin kaza yerinde yaptigi incelemeler sonrasi kaza ile ilgili bilgi alan Isparta valisi Aydin Barus sehit olan polis memurunun Trafik Denetleme Müdürlügünde görevli oldugunu belirterek “Personelimiz radar uygulamasi yapmak üzere polis aracini emniyet seridine çekiyor. Radar uygulamasini belirtmek içinde yine emniyet seridine uyari levhasi koyuyor. O esnada süratli oldugunu tahmin ettigimiz bir otomobil polis memurumuza çarpiyor. Olaydan sonra hastaneye kaldirildi polis memurumuz ancak sehit oldu. Görevi basinda sehit olan kardesimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Öte yandan yarali askerlerin saglik durumunun iyi oldugu ögrenildi. Kaza ile ilgili sorusturma baslatildi.

Kis lastigi kontrolünde görüntülenmisti

Sehit polis memuru Yonuz Turan 13 Aralik 2018 tarihinde kis lastigi uygulamasinda kameralar tarafindan görev basinda görüntülenmisti. Turan, Isparta-Antalya karayolu üzerinde yapilan denetimlerde kamyon, çekici ve otobüslerde tahrikli dingiller (çeker) lastiklerinde M+S ve wolfex isaretine bakarken, minibüs, kamyonet ve ticari araçlarda ise ayni islem 4 lastik kontrolünü de gerçeklestirmis, kontroller sonrasi sürücüleri lastiklerinin durumu hakkinda bilgilendirmisti.Turan, lastiklerini kontrol ettigi otobüslerin yolcularina da lastikler hakkinda bilgi vermis ve nezaketiyle dikkati çekmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile