Isparta'da 'Güven Timleri' Projesi

Isparta'da 'Güven Timleri' Projesi

Isparta Emniyet Müdürlüğü kentin kalabalık noktalarında, büyük alışveriş merkezlerinde ve semt pazarlarında suç ve suçlularla daha etkin mücadele için 'Güven Timi Projesi'ni hayata geçirdi.

Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, gönüllerden oluşan eğitim almış 30'u aşkın görevlinin, Isparta'nın yaşanabilir en güveli yer ve en güvenli eğitim şehri olması için çaba göstereceğini bildirdi. Görevlilerin kalabalık noktalarda halkın içinde kamufle olarak görev yapacaklarını kaydeden Gürkan, Polisin Asayiş Suçları ile Mücadele Stratejisinin Geliştirilmesi ve Güçlendirilmesi Projesi dahilinde 'Güven Timleri'nin oluşturulduğunu kaydetti.
Aralarında kadınların da bulunduğu 30'u aşkın gönüllü emniyet mensuplarından oluşan timin şehrin kalabalık noktalarında, büyük AVM'lerde, açık-kapalı çarşı ve semt pazarlarında suç ve suçlularla mücadele için kurulduklarını söyleyen Gürkan, "Bu arkadaşlarımız asgari 2 kişi olmak üzere bu noktalarda görev yapacaklar. AVM'lerde 3, semt pazarlarında 5 görevli bulunacak. Görevlilerimiz 15 gün boyunca eğitimden geçirilirdi. Hepsi de bu göreve gönüllülük esasına göre talip oldu. İstanbul, Ankara, Adana gibi şehirlerde bu proje uygulandı. Biz İstanbul'u örnek aldık. Suçlarla mücadelede başarılı sonuçlar aldıklarını biliyoruz. Görev Timleri çalıştıkları noktalarda kamufle olacaklar, ancak simitçi, çaycı kimliğine de bürünmeyecekler" dedi.
İnsan odaklı ve insani ilişki kurma yönlü yeni güvenlik projeleri başlatmanın zorunluluk teşkil ettiğini belirten Gürkan, küresel ekonomik denge değişimlerinden kaynaklanan işsizlik ve bireylerin sosyal statü değişimlerinin beraberinde ilk defa karşılaşılan suç çeşitlerini de beraberinde getirmesine dikkat çekti. Türk polisinin güçlü teknolojik yenileşme ve metotlar ile özellikle isabetli suçu önleyici tedbirler aldığına dikkat çeken Gürkan, "İşte bu kapsamda Isparta'nın en yaşanabilir yer, en güvenli eğitim şehri olması hedefimizi gerçekleştirebilmemiz için Güven Timleri projesini hayata geçirdik. Ülkemizin değişik bölgelerinden öğrenimlerini sürdürmek için Isparta'ya gelen öğrencilerimi, okullarda eğitim gören çocuklar, trafikte hergün araç kullanan sürücüler,yayalar, çarşıda pazarda iş yapan esnaf Güven Timleri sayesinde daha güvende olacak" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile