Isparta'da 'Hayat Boyu Ögrenme Ve Planlama' Toplantisi Yapildi

Isparta'da 'Hayat Boyu Ögrenme Ve Planlama' Toplantisi Yapildi

Isparta’nin Egirdir ilçesinde Ilçe Hayat Boyu Ögrenme Halk Egitimi Planlama ve Ilçe Birligi Komisyon Toplantisi gerçeklestirildi.

Isparta’nin Egirdir ilçesinde "Hayat Boyu Ögrenme ve Planlama Komisyonu Toplantisi" gerçeklestirildi.

Egirdir Kaymakamligi toplanti salonunda, Egirdir Kaymakami Ömer Çimsit baskanliginda yapilan toplanti ilçedeki resmi, özel ve sivil toplum kuruluslari ile hayat boyu ögrenme kapsaminda yaygin egitim ihtiyaçlarinin belirlenmesi, planlanmasi, degerlendirilmesi ve merkezler arasi is birligi ve koordinasyonun saglanmasi amaciyla gerçeklestirildi.

Egirdir Halk Egitimi Merkezi Müdürü Ahmet Tevfik Dogan, 2023-2024 yillarinda yapmis olduklari faaliyetlerden bahsederek Mesleki ve Teknik Kurslar, Genel Kurslar ve Okuma-Yazma kurslari olmak üzere toplam 148 kursun açildigini, bin 641 kadin, bin 551 erkek olmak üzere toplamda 3 bin 192 kursiyerin faydalandigini söyledi.

2024-2025 yillari arasinda gerek Halk Egitim Merkezi bünyesinde gerekse de kurumlar arasi is birligi içerisinde açilacak olan kurslardan bahsederek katilimcilari bilgilendirdi.

Gündem maddelerinin görüsüldügü toplanti sonrasi konusan Egirdir Kaymakami Ömer Çimsit, "Egirdir Halk Egitim Merkezi’nin kurs yelpazesi oldukça genis. Egitim seviyesi yüksek olan medeniyetler her zaman söz sahibi olmustur. Türkiye kurs ortalamalarina bakildigi zaman Egirdir Halk Egitim Merkezi olarak bizler de yüzde 10 seviyelerdeyiz. Bu oran çok sevindirici bir durum. Usta ögreticilerimiz oldugu müddetçe ilçeye farkli bir ses, soluk, farkli bir heyecan katilmasi için farkli branslar açilmali. Talepleri sürekli takip edelim. Kamu hizmetinin bir siniri yoktur. O heyecani kaybetmeden her yil daha iyisini yapmak adina daha çok çalisarak yol almaliyiz. Bizler de imkanlarimiz ne ise suiistimal edilmemek kaydiyla her mahallemizde, her köylerimizde açabildigimiz kadar kurslarimizi açalim ve vatandaslarimiza destek olmaya çalisalim" dedi.

Toplantiya, Egirdir Ilçe Milli Egitim Müdürü Necdet Erol, Egirdir Halk Egitimi Merkezi Müdürü Ahmet Tevfik Dogan olmak üzere komisyon üyeleri katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile