Isparta'da Jandarma'nin 185'Inci Kurulus Yil Dönümü Kutlandi

Isparta'da Jandarma'nin 185'Inci Kurulus Yil Dönümü Kutlandi

Isparta’da Jandarma Teskilati’nin 185’inci kurulus yil dönümü dolayisiyla Atatürk aniti önüne çelenk birakildi.

Jandarma’nin 185. kurulus yildönümü dolayisiyla Isparta’da çelenk sunma töreni düzenlendi.

15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi meydaninda gerçeklestirilen törende Il Jandarma Komutani Albay Ilker Simsek Cumhuriyet Meydani’nda bulunan Atatürk anitina çelenk birakti. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan törende konusan Albay Simsek “Bugün mensubu olmaktan gurur duydugumuz jandarma teskilatinin kurulusunun 185’inci yil dönümünü kutlamanin heyecani içerisindeyiz. Basarilarla dolu 185 yillik köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanligi kurulusundan bugüne kadar yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmus, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlügünün korunmasi, milletimizin huzur ve güveni ile kamu düzenini saglanmasi yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmistir. Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayi basaran Türkiye Cumhuriyeti jandarmasi gece, gündüz, soguk, sicak, yagmur ve çamur demeden halkimizin hizmetinde olmus bundan sonrada olmaya devam edecektir. Basta ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaslari olmak üzere ulusumuzun birlik ve beraberligi vatanimizin bölünmez bütünlügü ve cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafazasi için canlarini seve seve feda eden sehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi sükranla anarim” dedi.

Jandarma teskilatinin 185’inci kurulus yil dönümü münasebetiyle düzenlenen siir yarismasinda dereceye giren ögrenciler siirlerini okudu. Ögrencilere Il Jandarma Komutani Albay Ilker Simsek tarafindan hediyeleri takdim edildi.

Isparta Valisi Aydin Barus Il Jandarma Komutanligi tarafindan 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi meydanina kurulan stantlari gezerek teskilat mensuplarini kutladi. Orada bulunan jandarma personeli tarafindan bilgi alan Vali Barus sürücüleri alkollü araç kullanmamalari konusunda uyardi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile