İsparta'da Kurallara Uymayanlara Da Ceza Yazdı

Isparta Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, Ramazan Bayramı dolayısıyla trafiğin arttığı güzergahlarda gerçekleştirdikleri yol denetimlerinde sürücülerin bayramını kutladı, kurallara uymayanlara da ceza yazdı.

Afyonkarahisar-Burdur, Isparta-Antalya karayollarında denetimlerini sürdüren Isparta Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, sürücülerin bayramını kutladı. Ekipler, kurallara uymayan, emniyet kemeri takmayan ve radara giren sürücülere de cezai işlem uyguladı.

Sabah erken saatlerde yapılan denetimlerde sürücülerin uykularının açılması için onlarla bir süre sohbet eden trafik ekipleri, turizm güzergahlarında gerçekleştirdikleri denetimlerde ise özellikle uzun yol sürücülerini durdurarak, şoförlerin bir süre dinlenmesini sağladı.

Trafikten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Önder Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı dolayısıyla trafik akışının arttığını belirterek, herhangi bir aksiliğin yaşanmaması için 24 saat denetim yaptıklarını söyledi.

Sürücülere trafik kazalarının yaşanmaması için uyarılarda bulunduklarını, kural ihlali yapmayan sürücülerin de bayramlarını kutlayarak teşekkür ettiklerini dile getiren Çetinkaya, ''Ramazan Bayramı'nın yaz tatiline denk gelmesi ve bölgede turizm sezonunun devam etmesi nedeniyle denetimlerimizi yoğunlaştırdık. Her 30 kilometrede bir ekip radarlı hız kontrolü ve emniyet kemeri kontrolü yapıyor. Özellikle sabah saatlerinde uykusuz yola çıkan sürücülerin uykularının açılması için de araçlar durdurularak bir süre sohbet ediliyor'' dedi.

Her yıl bayramlarda üzücü trafik kazaları ile karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Çetinkaya, güzergahlarında trafik kazası meydana gelmemesi için ekiplerin yoğun uğraş vereceğini vurguladı.

Gerekli tüm tedbirleri aldıklarını belirten Çetinkaya, ''Biz sürücülerden sadece trafikte acele etmemelerini ve sabırlı davranmalarını bekliyoruz. Sürücüler kesinlikle uykusuz trafiğe çıkmasınlar'' diye konuştu.

Çetinkaya, ayrıca uykusuz ve yorgun düşen uzun yol şoförleri için bölge trafik istasyonlarında ihtiyaçlarını gidermeleri için gerekli imkanları sağlandığını sözlerine ekledi.

Muhabir: Durmuş Genç / Mehmet Erbek

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile