Isparta'da Kurtlar Çobana Dehseti Yasatti Bir Keçiyi Telef Etti

Isparta'da Kurtlar Çobana Dehseti Yasatti Bir Keçiyi Telef Etti

Isparta’da kurtlarin keçi sürüsüne saldirmasi sonucu çoban yaralandi, 1 keçi ise telef oldu. Yasadigi korkuyu anlatan çoban Hasan Demirbas “Son iki ayda kurtlar 15 keçimi yedi” dedi.

Olay, Isparta’nin Sütçüler ilçesine bagli Yesilyurt köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre köyde keçilerini otlatmaya çikaran çoban Hasan Demirbas kurt saldirisi sonucu yaralandi.1 keçinin ise telef oldugu olay sonrasi bölgeye ihbar üzerine saglik ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yarali Çoban Hasan Demirbas saglik ekiplerinin ilk müdahalesinin ardinda Sütçüler Devlet Hastanesine kaldirildi. Hastanede yapilan kuduz asisinin ardindan tedavi edildi.

Saldiri sonucu yasadigi korkuyu anlatan Demirbas son iki ayda 15 küçükbas hayvaninin telef oldugunu belirterek “Kurt keçinin birini tuttu bende kostum, kosarken 3 kurt keçiyi sürüklüyordu. Arkamda agaç kipirdamasi oldu döndüm baska bir kurt bana saldirarak iki ayagini omuzlarima atti. Ben ceketimi kafama çektim. Üstümde agirligiyla yere indim. Arkasindan benim sürü köpegim geldi. O kurdu isirinca bizi birakti. Elimden yaralandim. Kurtlar iki ay içerisinde 15 tane keçimi telef etti. Daha sonra saglik ekiplerine haber vermisler hastaneye gittik kuduz asisi oldum. Kurt sorunu burada çok fazla ” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile