İddiaya göre, Isparta Belediyesince yapılan sözleşme gereği kent merkezinde bir yıldır otopark işletmeciliği yapan şirketin görevlileri, sözleşme süresi sona ermesine vatandaşlardan otopark ücreti almaya devam etti.
Belediyenin, söz konusu işlemin yasal olmadığını belirtmesi üzerine otopark şirketinin sahibi, "belediyenin sözleşmeden bir ay önce kendisine yeni sözleşme yapılmayacağını belirtmediğini, bu nedenle sözleşmenin kendiliğinden bir yıl uzadığını" savunarak mahkemeye başvurdu.
Şikayeti değerlendiren Isparta 1. Sulh Hukuk Mahkemesi, "Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre taraflar arasındaki sözleşmede yer alan, bir ay önceden yazılı ihbar şartının süresinde yerine getirilmemesi, kira sözleşmesinin kendiliğinden bir yıl daha uzadığı sonucunu doğurmaz" görüşüne vararak, davanın reddine karar verdi.
Yerel mahkemenin kararını temyize götüren şirket sahibi, bu sırada otopark ücreti almaya devam etti. Mahkeme kararına rağmen otopark işletmesinin, park ücreti almasının yasal olmadığını değerlendiren Isparta Belediyesi yetkilileri, Isparta Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundu.
Başsavcılığın talimatıyla polis ekipleri, park ücreti almaya devam eden 24 otopark görevlisini, "usulsüz para toplamak" gerekçesiyle ifadelerine başvurulması amacıyla Sanayi Polis Merkezi Amirliğine götürdü. Otopark görevlileri, yasal işlem yapılmasının ardından serbest bırakıldı.
Konunun, dava dosyasının gönderildiği Yargıtayın kararının ardından kesinlik kazanacağı belirtildi.
İsparta'da Otopark Görevlilerinin Usulsüz Para Topladığı İddiası
Isparta'da, 24 otopark görevlisi hakkında "usulsüz para topladığı" iddiasıyla yasal işlem yapıldı.