Isparta'da Pazarda Barkodlu Kimlik Karti Dönemi

Isparta'da Pazarda Barkodlu Kimlik Karti Dönemi

Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, pazarci esnafiyla bir araya geldi. Meslek oda baskanlarinin da yer aldigi bulusmada Baskan Basdegirmen, pazarci esnafi için yeni uygulamaya konulan barkodlu kimlik kartinin dagitimini yapti.

Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, önceki dönemde oldugu gibi yeni dönemde de esnaf bulusmalariyla esnafin talep ve önerilerini dinlemeye devam ediyor. Bu kapsamda pazarci esnafiyla bir araya gelen Baskan Basdegirmen, esnafin tek tek talep ve önerilerini dinledi, yapilmasi gerekenlerle ilgili daire müdürlerine talimat verdi. Bulusmaya oda baskanlari, belediye baskan yardimcilari ve daire müdürleri de katildi.

Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, esnaf bulusmalarinin amacinin sohbet ortaminda daha iyi hizmeti sunabilmek oldugunu belirtti.

Pazarci esnafinin zor sartlarda çalistiginin farkinda oldugunu ifade eden Baskan Basdegirmen, pazarcilarin yazin kavurucu sicaginda, kisin dondurucu sogugunda, yagmurda, çamurda sabahin erken saatlerinden itibaren vatandaslarin gida, giyim ve daha birçok ihtiyaçlarini karsilamak için büyük bir gayretle çalistigini söyledi.

7 odanin pazarci esnafina hizmet ettigine deginen Baskan Basdegirmen, “Sehrimizde kurulan 18 pazarin varsa problemlerini çözmek için mücadele ediyoruz. Sizin kurdugunuz tezgahin sabitlenmesiyle, getirdiginiz ürünün saglikli bir sekilde tezgaha koyabilmeniz, pazari kaldirdiktan sonra o bölgenin tertemiz bir sekilde o mahalledeki vatandaslarimiza tekrar birakilmasi için bizler de sabah sizinle mesaiye basliyoruz, siz gittikten sonra biz halen pazarlarda oluyoruz. Her pazari en az 14 araç 24 personelle temizliyoruz. Sizlere çok tesekkür ediyorum, bine yakin esnafimiz ürünleri en iyi sekilde alip, getirip vatandasimiza sunuyor. Antalya’ya gidiyorsunuz ya da en iyisi neredeyse onu bulup getiriyorsunuz. Vatandas olarak bizler için güzel bir hizmet, sizlerden Allah razi olsun. Gida, meyve ve sebze ürünlerinin yaninda her türlü ürünü ayagimiza getiriyorsunuz. Bundan çok memnunuz. Bu memnuniyetimizi sizlerle paylasmak, memnuniyetimizin devam edebilmesi ve daha iyiyi bulabilmek için baskan yardimcilari ve daire müdürlerimizle buradayiz” dedi.

Meslek oda baskanlariyla sürekli istisare halinde olduklarina deginen Basdegirmen, “Oda baskanlariyla bize iletemediginiz durumlar olabilir. Burasi her konuyu dile getirebileceginiz bir yer. Bizden rahatsizlik varsa net olarak söyleyebilirsiniz. Allah’in izniyle biz sizi hiçbir sekilde zor durumda birakmayiz” ifadelerini kullandi.

Bulusmanin amaçlarindan birisinin de pazarci esnafi için yeni uygulamaya konulan barkodlu kimlik kartlari oldugunu söyleyen Baskan Basdegirmen, her bir pazarci esnafina bu kimlikleri dagitacaklarini belirtti.

Kartlarin içerisine esnafin tüm bilgilerinin yer aldigini kaydeden Baskan Basdegirmen, “Kaç metrekare tezgahin var o kimlik içerisinde yer aliyor. Yerin nerede, adin, soyadin, kaç yildir bu isi yapiyorsun hangi meslek odasina baglisin bu bilgiler de kart içerisinde yer aliyor. Bundan sonra zabita geldigi zaman yerinizi ölçmeyecek çünkü kartta yazili” seklinde konustu.

Baskan Basdegirmen’in konusmasinin ardindan talep ve önerilerini dile getirmek isteyen esnaf tek tek söz aldi. Bir esnaf büyük marketlerin subelerinin kaldirimlara sebze ve meyve koydugunu, vatandaslarin kaldirimlardan geçerken zorlandigini söyleyerek, pazar yerlerinde sabah erken saatlerde park halindeki otomobillerin kendileri için problem olusturdugunu belirtti.

Baskan Basdegirmen, “Marketler 60 santimetreye kadar ürün koyabilir ama sonrasi için koyamaz. Pazaryerlerindeki araçlarin kaldirilmasi için bir gün önce pankart asalim” diyerek, bu konularin takibinin yapilmasi talimatini verdi.

Baska bir esnaf da kendilerini dinleyen Baskan Basdegirmen’e tesekkür ederken, Rus pazari kisminda rüzgar ve yagmurun kendilerini zor durumda biraktigini, bu konuda bir çalisma olup olmayacagini sordu. Baskan Basdegirmen, “Orasi yikilmadan önce 18 metre yüksekligi vardi. Çok fazla yagmur, günes aliyordu. Siz pazarin ortasina kadar çadir kuruyordunuz. Burayi yaparken yüksekligi yari yariya düsürmemizi istediler. Yüksekligi yaridan daha da asagi düsürdük. Ama yaptigimiz bu çalismanin yaninda yeni önlemler alarak problemi giderelim” dedi.

Esnaflar, Ispartali olduklari için Burdur pazarina alinmadiklarini belirterek, Burdur’dan gelen esnafin Isparta pazarinda satis yapabildigini söyledi.

Baskan Basdegirmen, yeni barkodlu kart sistemi sayesinde farkli bir ilden Isparta’ya gelip satis yapilamayacagini ifade ederek, “Herkesin karti olacak. Zabita sordugunda karti gösteremez ve kayitli oldugunu ispat edemezse tezgahi kaldirilacak. Bundan daha iyi bir çözüm olur mu?” dedi.

Oda baskanlari, esnafa verdigi hizmetlerden dolayi Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’e plaket ve tablo hediye ettiler. Programin sonunda Baskan Basdegirmen, pazarci esnafina barkodlu yeni kimlik kartlarini teslim etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile