Isparta‘da Siyasilerden Ortak Karar

Isparta‘da Siyasilerden Ortak Karar

Isparta Valisi Memduh Oğuz, huzurlu bir seçim süreci yaşanması ve herhangi bir olumsuzluğa meydan verilmemesi için siyasi partilerin Isparta il başkanları ile bir toplantı yaptı.

Seçim süreci değerlendirildiği toplantıda AK Parti İl Başkan Yardımcısı Salih Kocagöz‘ün seçimlerin son günü konvoy eşliğinde gezi yapılmaması önerisine diğer siyasi parti yöneticileri sıcak baktı. Vali Memduh Oğuz‘un başkanlık yaptığı toplantıda, siyasi işlerden sorumlu Vali Yardımcısı Niyazi Can, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan ve Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan da hazır bulundu. Siyasi parti başkanları sırayla seçim süreciyle ilgili görüşlerini dile getirdi.

Toplantıda ilk konuşmayı AK Parti Isparta İl Başkan Yardımcısı Salih Kocagöz yaptı. Kocagöz, seçim sürecinde halkın rahatsız edilmemesi için gereken özveriyi gösterdiklerini belirterek, “Ancak seçimin son günü yapılan konvoyların yapılmasını istemiyoruz. Çünkü bu konvoylardan ötürü hem halkımız rahatsız oluyor hem de trafik güvenliği elden bırakılmış oluyor. Bu tür konvoyların can veya mal kaybına yol açabileceği unutulmamalıdır” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Isparta İl Başkanı İsa Yalçın ise parti olarak halkın rahatsızlığı noktasında veya herhangi bir noktada sıkıntı yaşamadık. Eğer bizimle ilgili bir sıkıntı yaşanırsa direkt bize ulaşılmasını talep ediyoruz. Bu doğrultuda biz parti yönetimi olarak gereken önlemleri en kısa sürede alabiliriz” şeklinde konuştu.

Saadet Partisi Isparta İl Başkanı Cevat Gencay, şehirde kırmadan, dökmeden bir seçim süreci geçirileceğine inandığını belirterek, “Hepimiz aynı yerde yaşıyor aynı ortamlarda çalışıyoruz. Eğer bir sıkıntı olura da kendi içimizde çözeceğimizden eminiz” ifadelerini kullandı.

Demokratik Sol Parti (DSP) İl Başkanı Mustafa Arslan da konvoyların kaldırılması noktasında hem fikir olduğunu söyledi. Türkiye Komünist Partisi (TKP) yetkilisi Gürhan Bayram da konvoyların halkı rahatsız edeceği düşüncesinde olduklarını belirtti.

Öte yandan Emek Partisi Isparta İl Temsilcisi Okan Gündüz, yapılan seçim çalışmaları kapsamında herhangi bir engellemeye karşılaşmak istemediklerini söyledi. HEPAR yöneticisi ise çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik tedbirler alınması gerektiğini aktardı.

VALİ OĞUZ, SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Vali Oğuz, siyasi parti temsilcilerine gösterdikleri bu duyarlılıktan ötürü teşekkür ederek, kentte yasalara, mevzuata göre bir seçim sürecinin geçirildiğine dikkat çekti. Vali Oğuz, “Bu toplantının meydana gelen herhangi bir olaydan ötürü olmadığını belirtmek isterim. Ben aksine siyasi parti temsilcilerine seçim süresi boyunca gösterdikleri hassasiyetlerinden ötürü tebrik ediyorum” şeklinde konuştu. Vali Oğuz, ayrıca, siyasi parti il başkanları tarafından ortaklaşa alınan, seçim sürecinin son gününde konvoy yapılmaması kararının olumlu bir gelişme olduğunu aktararak, “Bu kararı vilayetin isteği dışında almanızdan ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile