Isparta'da Uzman Eller Projelerine 35 Basvuru

Isparta'da Uzman Eller Projelerine 35 Basvuru

Isparta Il Tarim ve Orman Müdürü Eyup Adigüzel, “Kirsal Kalkinmada Uzman Eller Projeleri” çerçevesinde il çapinda 35 basvuru alindigini, basvuru sahiplerinden 24’ü ile hibe sözlesmesi imzalandigini duyurdu.

Kirsal Kalkinma Destekleri çerçevesinde, Kirsal Kalkinmada Uzman Eller Projeleri, 2022-2024 yillarinda tüm illerde uygulanmaya baslandi. Proje ile nüfusu yirmi binden az olan yerlesim birimlerinde kirsal alanda yasayan/yasamayi taahhüt eden; meslek yüksekokullari ile üniversitelerin tarim, hayvancilik, ormancilik, gida ve su ürünleri egitimi veren bölümlerinden mezun olanlarin basvurdugu projelere hibe imkani taniniyor.

“8 hayvancilik projesi ödeme asamasina gelmistir”

Isparta Il Tarim ve Orman Müdürü Eyup Adigüzel, Isparta’da 2022 yili çagri döneminde 35 basvuru alindigini, basvuru sahiplerinden 24 kisi ile hibe sözlesmesi imzalandigini belirtti.

Projelerin içerigini açiklayan Müdür Adigüzel, “24 projeden 15 proje büyükbas hayvancilik, 6 proje küçükbas hayvancilik, 3 proje de bitkisel üretim projesidir. Il Tarim ve Orman Müdürlügü ile proje sahipleri arasinda hibe sözlesmeleri 31 Mayis 2022 tarihinde imzalanmistir. Bu tarihten itibaren 60 günlük proje uygulama süreci baslamistir. Imza sürecinden itibaren hayvan alimini tamamlayan 6 büyükbas hayvan yetistiriciligi projesi ile 2 küçükbas hayvan yetistiriciligi projesi olmak üzere 8 hayvancilik projesi ödeme asamasina gelmistir” dedi.



2,4 milyon TL karsiliksiz hibe

Toplam 24 projeye 2,4 milyon TL karsiliksiz hibe verilecegini kaydeden Müdür Adigüzel, “Henüz tamamlanmamis olan Kirsal Kalkinmada Uzman Eller Projeleri’nin ise uygulama süreçleri devam etmektedir. Il Tarim ve Orman Müdürlügü üreten, yetistiren, ekonomiye katki saglayacak faaliyetlerde bulunan üreticilere her zaman destek olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile