Isparta içme sularında flor oranı düştü

Isparta Sağlık İl Müdürü Süleyman Önal, şehirdeki içme sularındaki yüksek flor oranını düşürmeyi başardıklarını söyledi.

Isparta Sağlık İl Müdürü Ö

Isparta Sağlık İl Müdürü Süleyman Önal, şehirdeki içme sularındaki yüksek flor oranını düşürmeyi başardıklarını söyledi.

Isparta Sağlık İl Müdürü Önal, açıklamasında, insan iskelet ve kas sistemi ile dişlere zarar veren flor oranını düşürmek için 1,5 yıl önce başlattıkları çalışmalardan olumlu sonuç aldıklarını belirtti. Önal, "Flor tehdidi büyük oranda kalktı. Yakaören ve Deregümü köylerinde ise az da olsa sorun devam ediyor. Şehir içme sularında standartlara göre litrede 1,5 miligram olması gereken flor, 2-2,5 miligram seviyesinde tespit edilmişti." dedi.

Önal, değişik zamanlarda yaklaşık 30 odaktan her 6 ayda alınan numunelerde flor oranının standartlara yaklaştığının görüldüğünü kaydetti.

Süleyman Önal, okullarda 20 bin ilköğretim ve anaokulu öğrencisine diş taraması yapıldığını, ayrıca, bütün sınıf öğretmenlerine yönelik ağız ve diş sağlığı ile ilgili bilgilendirme seminerleri düzenlediklerini belirtti. Önal, 2 bin 413 birinci sınıf öğrencisini taramadan geçirdiklerini, yüzde 16'sında içme suyundan kaynaklanan kemik ve diş bozuklukları tespit edildiğini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile