Isprarta Belediyesinden Engelli Vatandaslara 80 Tekerlekli Sandalye Hediyesi

Isprarta Belediyesinden Engelli Vatandaslara 80 Tekerlekli Sandalye Hediyesi

Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü dolayisiyla sehirdeki engelli vatandaslara 50’si akülü toplam 80 tekerlekli sandalye ile konusan ates ölçer ve konusan saat hediye etti.

Isparta Belediyesi, yürüme engelli vatandaslarin ihtiyaç duydugu akülü araçlarin dagitimini sürdürüyor. Bu kapsamda bugüne kadar 250 yürüme engelli vatandasa akülü araçlari dagitilirken, talep eden 150 vatandasa da manuel tekerlekli sandalye verildi.

3 Aralik Dünya Engelliler Günü dolayisiyla sehirdeki engelli dernek yöneticileri ve engelli vatandaslari makaminda kabul eden Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, yürüme engelli vatandaslarin manuel sandalyelerde zorlandiklarini ve arkalarinda bir yakininin takip etmesi gerektigini belirterek baska bir kisiye bagimli olarak yasadiklarini söyledi.

Bu nedenle görevde olduklari 2,5 yillik süre boyunca akülü sandalye temin etmeye basladiklarini ifade eden Belediye Baskani Basdegirmen, “Su ana kadar yaklasik 250 akülü tekerlekli sandalye dagittik. 150 kadar da isteyen vatandaslarimiza manuel tekerlekli sandalye dagitimi yaptik. Bize ne zaman talep gelirse hemen yerine ulastiriyoruz. Sadece sehrimizin merkezi degil ilçe ve köylerimizde de bize ihtiyaci olan engelli vatandaslarimizin yaninda oluyoruz. Bize bir telefon geliyor, telefondan sonra o kisinin yakini ve oranin muhtariyla görüsüyoruz. Aldigimiz bilgiler dahilinde engelli koordinasyon merkezimizin basinda duran arkadasimiz hemen o köye kadar gidiyor, vatandasimizin sandalyesini kuruyor, ögretiyor ve geliyor” seklinde konustu.

Görme engelli vatandaslarin beyaz baston, konusan saat ve tansiyon aleti gibi ihtiyaçlarina da yardimci olduklarina deginen Baskan Basdegirmen, “Özellikle konusan saat ve konusan ates ölçer görme engellilerimiz için önemli aletler. Bunlari da ihtiyaci olan arkadaslarimiza ulastiriyoruz” dedi.

Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen tarafindan yürüme engelli 50 kisiye akülü ve 30 adet de manuel tekerlekli araç hediye edildi. Belediye Baskani Basdegirmen, temsili olarak 6 akülü aracin, engelli vatandaslara dagitimini gerçeklestirdi. Digerleri de gün içerisinde talepte bulunan vatandaslara ulastirildi.

Belediye Baskani Basdegirmen, engelli bireylerin akülü tekerlekli sandalyelere binmesine yardimci oldu. Basdegirmen, “Bundan sonra kimseye ihtiyaciniz olmadan isteklerinizi karsilayabileceksiniz. Artik tek basiniza gidebileceksiniz” diye konustu.

Belediye Baskani Basdegirmen, görme engeliler için hazirlanan konusan saat ve konusan ates ölçerleri de Türkiye Görme Engelliler Dernegi Isparta Sube Baskani Mehmet Ali Özbey’e takdim etti. Görme engelli arkadaslari adina hediyeleri kabul ettigini belirten Özbey, “Ihtiyaci olan görme engelli arkadaslarima sizlerin adina ulastiracagim. Tesekkür ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile