Israil, Alikoydugu 16 Filistinliyi Serbest Birakti

Israil güçleri, Gazze Seridi’nde alikoydugu 16 Filistinliyi serbest birakti. Iskenceye maruz kalan ve saglik durumu kötü olan 13 Filistinli El Aksa Sehitleri Hastanesi’ne sevk edildi.

Filistinli yerel kaynaklardan yapilan açiklamada, Israil ordusunun Gazze Seridi’nin çesitli bölgelerinde alikoydugu 16 Filistinliyi serbest biraktigi belirtildi. Filistinlilerin Israil’in Kissufim bölgesinden Gazze Seridi’nin güneyindeki Han Yunus’a giris yaptigi aktarildi. Serbest birakilanlardan 13’ünün saglik durumlari kötü olmasi nedeniyle Deir el-Balah kentindeki El Aksa Sehitleri Hastanesi’ne sevk edildigi belirtildi. Serbest kalanlar arasinda 10 Mayis’ta Gazze Seridi’nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampindan alikonulan görme engelli genç Nader Asaliya’nin ve yasli bir kadinin da bulundugu ifade edildi. Filistinliler, alikonulduklari süre boyunca darp, iskence ve hakarete maruz kaldiklarini belirtti.

Israil, Gazze’ye saldirilari baslattigi 7 Ekim’den bu yana aralarinda kadin ve çocuklarin da bulundugu binlerce Filistinliyi alikoydu. Bir kismi daha sonra serbest birakilirken, digerlerinin akibeti ise bilinmiyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile