İsrail askerleri Diyarbakırlı Bengi'yi göğsünden vurarak öldürmüş

Gazze'de abluka altındaki Müslümanlara yardım götüren gemiye baskın düzenleyen İsrail askerlerinin Diyarbakırlı Ali Haydar Bengi'yi göğsünden vurarak

Gazze'de abluka altındaki Müslümanlara yardım götüren gemiye baskın düzenleyen İsrail askerlerinin Diyarbakırlı Ali Haydar Bengi'yi göğsünden vurarak öldürdüğü belirlendi. Bengi'nin ailesi Diyarbakır Ulu Camii önünde kurulan çadırda taziyeleri kabul ederken, cenazenin gelmesini bekliyor.

İsrail'in yardım gönüllülerine düzenlediği baskında hayatını kaybeden 9 kişiden biri Diyarbakır Ayder Başkanı Ali Haydar Bengi'nin cenazesi dün gece İstanbul'a getirildi. Bengi'nin Diyarbakır'dan giden kardeşleri cenazenin Adli Tıp Kurumu'nda bekletildiğini söyledi. Cenazenin Diyarbakır'a getirilmesi için çalışmalar sürerken yapılan incelemelerde Bengi'nin İsrail askerlerinin kullandığı silah sonucu şehit olduğu ortaya çıktı. Bengi'nin baskın sırasında güvertede olduğu ve İsrail komandoları açtığı ateşte göğsünden vurularak hayatını kaybettiği öğrenildi.

Saldırı öncesi Bengi'nin yanında bulunan Özgür-Der Diyarbakır üyesi Çelebi Bozan'ın da yaralandığı ve İsrail helikopterleriyle taşındığı belirtiliyor. Ali Haydar Bengi cenazesi Türkiye getirilirken Çelebi Bozan'dan şu ana kadar hiçbir haber alınamadı. Bozan'ın yanında bulunan Özgür-Der üyeleri olayı şöyle anlattı: "Çelebi Bozan İsrail'in açtığı ilk ateşte yaralandı. Bizim grubun başkanlığını Ali Haydar Bengi yapıyordu. Bengi yaşamını yitirdikten sonra Bozan da yaralandı. Bozan'ın helikoptere bindirildiğini gördük. Ancak bir daha haber alamadık."

Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Serdar Bülent Yılmaz ise sağlıklı bir bilgiye ulaşamadıklarından yakındı. Yılmaz, "İsrail'de yaralıların kaldığını öğrendik. Bunların içinde Çelebi Bozan'ın olup olmadığına dair bir bilgi yok. Türkiye'den giden heyet hastanelerde araştırma yapıyormuş. Başka kayıpların da olduğunu biliyoruz." diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile