İsrail'de 5 Kişi, 'DAEŞ Takipçisi Oldukları' İddiasıyla Gözaltına Alındı

İsrail vatandaşı 5 Filistinli, "DAEŞ takipçisi oldukları" iddiasıyla gözaltına alındı

KUDÜS - İsrail vatandaşı 5 Filistinlinin "DAEŞ takipçisi oldukları" iddiasıyla gözaltına alındıkları bildirildi.

İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld, yaptığı yazılı açıklamada, "Polis ve (İsrail iç istihbarat servisi) Şin Bet'in ortak düzenlediği operasyonda, Nasıra şehrinde DAEŞ'in aktivitelerine katılan beş şüpheli gözaltına alındı" ifadesini kullandı. Rosenfeld, "DAEŞ takipçisi oldukları" suçlamasıyla gözaltına alınan söz konusu kişilerin "sakladığı silahların da polis tarafından bulunduğunu" söyledi.

İsrail basınında çıkan haberlerde ise Şin Bet'in, "söz konusu 5 kişinin DAEŞ'in ideolojik etkisinde kalarak silahlı eğitim yaptığı ve gizli toplantılar gerçekleştirdiği şüphesiyle gözaltına alındığını" açıkladığı belirtildi.

Jerusalem Post gazetesi gözaltına alınan İsrail vatandaşı Filistinlilerin, "Nasıra şehrinin kuzeyinde ikamet ettiklerini, akraba olduklarını ve yaşlarının 18 ila 27 arasında değiştiğini" yazdı. Gazete, Şin Bet yetkililerinin, "Sorgulama esnasında bu gençlerin ateşli silah sahibi oldukları, son bir senedir bunlarla ormanlık alanda eğitim yaptıkları ve düzenledikleri toplantılarda daha dindar hale geldikleri ortaya çıktı. DAEŞ'e yönelik desteklerini dile getirdiler ve kafirlere karşı cihadı övdüler" şeklindeki açıklamalarını aktardı.

İsrail Bakanlar Kurulu, ekim ayında DAEŞ'i terör örgütleri listesine eklemişti. İsrail güvenlik birimleri, geçtiğimiz yıldan bu yana onlarca İsrail vatandaşı Filistinliyi "DAEŞ'le bağlantılı oldukları" gerekçesiyle gözaltına aldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile