Israil'de Açlik Grevindeki Islami Cihad Hareketi Lideri Hayatini Kaybetti

Israil'de Açlik Grevindeki Islami Cihad Hareketi Lideri Hayatini Kaybetti

Israil hapishanesinde bulunan Islami Cihad Hareketi lideri Khader Adnan, 87 günlük açlik grevinin ardindan hayatini kaybetti.

Israil Hapishane Servisi’nden yapilan açiklamada, Ramle kentindeki Nitzan hapishanesinde 87 gündür açlik grevi yapan Filistinli tutuklu Islami Cihad Hareketi lideri Khader Adnan’in sabah saatlerinde hücresinde bilinci kapali halde bulundugu belirtildi. Açiklamada, 45 yasindaki Adnan’in hastaneye sevk edildigi ancak tüm çabalara ragmen kurtarilamadigi ve hayatini kaybettigi ifade edildi.

Islami Cihad Hareketi, Adnan’in ölümünden Israil yönetimini sorumlu tutarken, Israil’e karsi mücadeleye devam edeceklerini ve Israil’in isledigi suçlarin karsiliksiz kalmayacagini açikladi.

Khader Adnan, 5 Subat’ta Bati Seria’nin kuzeyinde Cenin kentinde Israil güçleri tarafindan Islami Cihad Hareketi’ne üyelik, teröre destek ve halki kiskirtma suçlamalariyla gözaltina alinmisti. Daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderilen Adnan, açlik grevine baslamisti.

Israil tarafindan 2004 yilindan bu yana 12 kez gözaltina alinan Adnan, toplam 8 yila kadar hapis yatmis, en az 5 kez de açlik grevi yapmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile