Israil, Gazze Seridi'ni Saldirilarini Sürdürüyor Açiklamasi En Az 41 Ölü

Israil ordusunun Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari sonucu Refah’ta 15, Bureij ve Maghazi mülteci kamplarinda 20, Gazze sehrinde ise 6 sivil hayatini kaybetti.

Israil Gazze Seridi’ne saldirilarini 96 gündür ayrim gözetmeksizin sürdürüyor. Israil ordusu “güvenli bölge” olarak nitelendirdigi Gazze’nin güneyindeki Refah kentinin Tel es-Sultan mahallesindeki bir evi vurdu. Saldirida 15 kisi hayatini kaybetti, çok sayida kisi de yaralandi. Gazze sehrinin güneybatisindaki Seyh Ajlin bölgesindeki sahil yolunda konuslanan Israil isgal güçlerinin açtigi ates sonucu ise 6 sivil yasamini yitirdi. Yaralananlar Sifa Hastanesi’ne kaldirildi. Israil ordusu ayrica Gazze Seridi’nin merkezindeki Bureij ve Maghazi mülteci kamplarini bombaladi, çogunlugu çocuk, kadin ve yaslilardan olusan en az 20 sivili öldürdü.

Israil savas uçaklarinin Gazze Seridi’nin merkezindeki Deyr el-Balah’ta bir evi bombaladigi saldirida da can kaybi yasanirken, yaralilar Aksa Sehitleri Hastanesi’ne götürüldü. Israil topçu birliklerinin Gazze Seridi’nin güneyindeki Han Yunus sehrinin dogu ve güney bölgelerini yogun bir sekilde bombaladigi saldirida da hayatini kaybedenler oldugu ögrenildi.

Israil ordusunda bilanço artiyor

Israil ordusu tarafindan yapilan açiklamada ise Gazze Seridi’nde bir Israil askerinin daha ölmesiyle 27 Ekim’de baslatilan kara operasyonunda ölen asker sayisinin 186’ya yükseldigi ifade edildi.

Hamas’tan Blinken’e tepki

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken’in Israil ve Filistin ziyaretine iliskin Hamas’tan açiklama geldi. Açiklamada, “Blinken’in soykirim suçlarini mesrulastirma çabalari, ABD’nin bu suçlara ne kadar karistigini gösteriyor. Biz Hamas olarak ABD Baskani Biden yönetiminin tam destegiyle devam eden, Filistinli sivillere yönelik barbar siyonist saldiridan 96 gün sonra, ABD Disisleri Bakani Anthony Blinken’in hala tekrarlamakta israr ettigi yaniltici söylemleri reddediyoruz. Blinken’in Israil isgal ordusunun Filistinli sivillere karsi gerçeklestirdigi soykirimi, Filistin direnisinin siviller arasinda yogunlastigini söyleyerek mesrulastirma çabalari, çocuklarin, kadinlarin ve yaslilarin kanini akitan suçlularin ellerini yikamaya yönelik acinasi girisimlerdir” ifadeleri kullanildi.

Öte yandan, Blinken, dün gece Israil’deki temaslarinin ardindan gerçeklestirdigi basin toplantisinda Hamas’i sivillerin arasina karismakla suçlamisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile