Israil Güçleri, Koguslarina Baskin Düzenleyerek Filistinli Tutuklulara Saldirdi

Israil güçlerinin, Gilboa Hapishanesi'nin bir kogusuna baskin düzenleyerek, Filistinli tutuklulara saldirdigi belirtildi.

Filistin Esirler Cemiyeti, konuya dair yazili açiklama yapti.

Açiklamaya göre, Israil güçleri Gilboa Hapishanesi'nin birinci kogusuna baskin düzenledi ve baskin sabaha kadar devam etti.

Kogusta kapsamli arama yapan Israil güçleri, yaklasik 90 Filistinli tutukluya saldirdi. Ayrica cezaevi yönetimi de tutuklularin su ve elektrigini kesti.

Israil güçlerinin Filistinli 6 tutuklunun tünel kazarak kaçtigi yüksek güvenlikli Gilboa Hapishanesi'ndeki tutuklular üzerinde daha fazla kontrol saglamak amaciyla bu tür baskinlar yaptigi belirtiliyor.

- Hapisten firar eden 6 Filistinli tutuklu

Filistinli 6 tutuklu, 6 Eylül sabahi Israil'in kuzeyinde yer alan yüksek güvenlikli Gilboa Hapishanesi'nden tünel kazarak kaçmisti.

?Hapisten kaçan Fetih Hareketinin silahli kanadi El-Aksa Sehitleri Tugayi üyesi Zekeriya ez-Zubeydi ile Filistin Islami Cihad Hareketi mensubu Muhammed Kasim Arida, Yakub Mahmud Kadri ve Mahmud Abdullah Arida 10-11 Eylül tarihlerinde Israil güçlerince yakalanmisti.

Eyhem Fuad Kemamci ile Munadil Yakub Nufeyat'in da 19 Eylül'de Israil güçlerince yakalanmasiyla firari tutuklu kalmamisti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile