Israil Güçlerinden Nablus'ta Filistinlilere Gerçek Ve Plastik Mermili Müdahale Açiklamasi 146 Yarali

Israil Güçlerinden Nablus'ta Filistinlilere Gerçek Ve Plastik Mermili Müdahale Açiklamasi 146 Yarali

Israil güçlerinin, isgal altindaki Bati Seria’nin Beita kasabasinda yasa disi Yahudi yerlesim politikalarina karsi gerçeklestirilen protestoya gerçek ve plastik merminin yani sira göz yasartici gazla müdahale etmesi sonucu 146 Filistinli yaralandi.

Filistinliler, isgal altindaki Bati Seria’nin Nablus kentindeki Beita kasabasinda kurulan yasa disi Yahudi yerlesim birimini protesto etmek için gösteri gerçeklestirdi. Gösteri sirasinda Israil güçleri, Filistinlilere gerçek ve plastik mermi ile göz yasartici gazla müdahale ederken, Filistinliler ise Israil askerlerine tas atarak karsilik verdi. Filistin Kizilay’indan yapilan açiklamada, Israil güçlerinin müdahale etmesi sonucu 9’u gerçek, 34’ü plastik mermiyle olmak üzere toplam 146 kisinin yaralandigi aktarildi. Hastaneye kaldirilan bazi yaralilarin durumlarinin agir oldugu belirtildi. Filistin resmi haber ajansi WAFA’nin kameramani Ayman el-Nuban’in çekim yaptigi sirada Israil askerleri tarafindan plastik plastik mermiyle yaralandigi da ifade edildi.

Filistinliler, Beita’da ve Sabih Dagi’nda Israil yerlesim karakolu Avitar’in yasa disi insa edilmesine tepki olarak 2 aydan fazla bir sürede protestolar düzenliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile