İsrail'i kınayan Aliyev, Azeri ve Türk halklarının dayanışmasına vurgu yaptı

Gazze'ye yardım götüren gemilere saldıran İsrail'i kınadığını belirten Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azeri ve Türk halklarının dayanışmasına

  Gazze ' ye yardım götüren gemilere saldıran İsrail ' i kınadığını belirten Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev , Azeri ve Türk halklarının dayanışmasına vurgu yaptı . Asya ' da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı ( CICA ) Üçüncü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi ' ne bir konuşma yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev , kuruluşun geleceğinin çok parlak olduğunu söyledi . Konuşmasının başlangıcından Azeri ve Türk halklarının dayanışmasına vurgu yapan Aliyev , " Burada dayanışmaya değineceğim . Azeri ve Türk halkları arasında tarihten gelen bir dayanışma var . Özellikle İsrail ' in Gazze ' ye yardım götüren gemilere saldırması ve sivilleri öldürmesi konusunda Türkiye ' nin yanındayız . İsrail ' i kınıyor ve Türkiye ' ye desteğimizi ifade etmek istiyoruz . Ayrıca Azeri halkı adına Türkiye ' ye başsağlığı diliyorum . " dedi .

" ORTAK İŞBİRLİĞİ MEVCUT RİSKLERİ AZALTACAK "

Azerbaycan ' ın bölgesel işbirliği için kendine düşeni yapmaya çalıştığını ifade eden Aliyev , ortak işbirliğinin mevcut riskleri azaltacağını söyledi . Aliyev , " Asya ' da güvenlik tedbirleri , dünyadaki güvenlik tedbirlerinin büyük bir kısmını kapsıyor . Terörün iyisi kötüsü yoktur ve hepsini lanetliyoruz . Terörizmle ve sorunlarla mücadele için çabalarımızı birleştirmeliyiz . Ekonomik işbirliği ve çalışmalar buna katkı sağlayacaktır . Bunun için Azerbaycan çeşitli projeler ve girişimleri oldu . " şeklinde konuştu .

Aliyev , doğalgaz , petrol boru hatları ve demiryolu projeleri ile geniş bir ulaşım ağını oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile