İsrail'i protesto etmek için Bursa'dan çok sayıda vatandaş İstanbul'a gidiyor

İsrail askerlerinin ''Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım'' gemilerine yaptığı saldırının ardından, Bursalı vatandaşlar İsrail'i protesto etmek üze

  İsrail askerlerinin ' ' Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım ' ' gemilerine yaptığı saldırının ardından , Bursalı vatandaşlar İsrail ' i protesto etmek üzere İstanbul ' a gidiyor .

İsrail askerlerinin ' ' Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım ' ' kampanyası kapsamında Gazze ' ye insani yardım malzemesi götüren gemilere yaptığı saldırıya tepkiler artarak devam ediyor . Başta İstanbul olmak üzere yurdun dört bir yanından olaya tepkiler gelirken , birçok ilde protesto gösterileri düzenleniyor . Bu kapsamda Bursa ' dan da otobüsler dolusu vatandaş , İsrail Başkonsolosu önünde protesto gösterisine katılmak üzere İnsani Yardım Vakfı ( İHH ) ' nın organizasyonunda İstanbul ' a doğru yola çıktı . Gemilerde bulunan 11 Bursalı vatandaşın ailelerinin İHH Bursa Şubesi önündeki endişeli bekleyişleri de devam ediyor .

İsrail ' in yardım gemilerine saldırdığı yönündeki haberin duyulması üzerine sabahın erken saatlerinden itibaren Ördekli Kültür Merkezi önünde toplanan vatandaşlar , otobüslerle İstanbul ' a gitmek için yola çıktı . İnsani Yardım Vakfı ( İHH ) Bursa Şubesi ' nden Celil Uysal , yolculuk öncesi yaptığı değerlendirmede , ' terörist İsrail ' i protesto etmek için İstanbul ' a gittiklerini belirterek , " Otobüslerle İsrail Başkonsolosluğu ' nda İsrail ' i protesto etmek için İstanbul ' a gidiyoruz . Şu ana kadar iki otobüs gitti , biri ise dolmak üzere , vatandaşlar geldikçe otobüs tutarak göndereceğiz . " dedi .

Vatandaşları İstanbul ' a uğurlamak için Ördekli Kültür Merkezi önüne gelen Saadet Partisi ( SP ) Bursa İl Başkanı Hilmi Tanış ise İsrail ' i kınayarak , " İsrail uluslararası hukuku ayaklar altına almıştır . Bu zamana kadar terörle savaştığını iddia ediyordu ama görüldü ki terörle değil , insanlıkla savaşıyor . Bununla korsan bir devlet olduğunu gösteriyor . Başta hükümetimiz olmak üzere bütün uluslararası kamuoyu olaya el atmalıdır . " dedi .

İstanbul ' a gitmek için otobüslere binen vatandaşlar ise İsrail ' i protesto etmek için gittiklerini belirterek , İsrail ' i kınadılar .

" YARDIM GEMİSİNDEKİ BURSALILAR "

Yardım konvoyundaki gemilerde 8 ' i Bursa ' dan 3 ' ü İnegöl ' den olmak üzere 1 ' i kadın 11 Bursalı yer alıyordu . Yardım konvoyunda bulunan Bursalı vatandaşların isimleri şöyle : " İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan , İnegöl Şube Başkanı İlyas Sağlam ile Varol Yılmaz , Fikret Bayram , İdris Şimşek , İsmail Hakkı Vehapoğlu , Ömer Yüce , Mükerrem Tetik , Ali Osman Ceylan , Hasan Köroğlu ve Abdullah Arslan . "

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile