İsrail ile yaşanan krizi değerlendirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen İsrail ile yaşanan krizi değerlendirdi.

  CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Ö ; ymen , Tü ; rkiye ' nin Tel Aviv Bü ; yü ; kelç ; isi Oğuz Ç ; elikkol ' a yapılan muameleyi , ' Skandal hafif kelimedir . Mutlaka gerekli cevap verilmelidir ' sö ; zleriyle değerlendirdi .

DAHA DİKKATLİ OLMAK LAZIM
Ö ; ymen , CHP Grup Toplantısı ' na gelişinde gazetecilerin İsrail ile yaşanan krize ilişkin sorularını yanıtladı . İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon ' un İsrail parlamentosundaki odasına ç ; ağırdığı Ç ; elikkol ' a uyguladığı muamelenin hatırlatılması ü ; zerine Ö ; ymen , şunları sö ; yledi : ' ' Bir taraftan bö ; lge ü ; lkeleri ile sıfır ihtilaf politikası derken , diğer taraftan evvelce hiç ; yaşamadığımız ortamlara yol aç ; tınız . Ö ; zellikle şiddet yolunu benimseyen Hamas ö ; rgü ; tü ; nü ; n sö ; zcü ; lü ; ğü ; ne soyunmanız , onların BM ' de sö ; zcü ; lü ; ğü ; nü ; yapacağız demeniz , yalnız İsrail ' de değil , mutedil Arap ü ; lkelerinde de tepki uyandırdı . Başka ü ; lkelerde de gerginliğe yol aç ; tı . Diplomaside daha dikkatli olmak lazım .

Hü ; kü ; mete biraz daha dikkatli olmasını tavsiye ediyoruz . Ama hü ; kü ; metin yaptığı bu yanlışlık , Başbakan ' ın yanlış tavrı , İsrail ' e hiç ; bir zaman oradaki devletimizin temsilcisine saygıyla bağdaşmayan bir tavır sergileme hakkını vermez . Bunu son derece ü ; zü ; ntü ; verici bir tavır olarak gö ; rü ; yoruz . ' '

Devletin mutlaka gerekli tepkiyi gö ; stermesi gerektiğini kaydeden Ö ; ymen , ' ' Tü ; rkiye Cumhuriyeti ' nin hiç ; bir temsilcisi , dü ; nyanın hiç ; bir ü ; lkesinde hiç ; bir devletin yetkilisinin karşısında ikinci sınıf bir insan muamelesine tabi tutulamaz , daha aşağıda bir muameleye tabi tutulamaz ' ' dedi .

HAK EDİLMEYEN BİR MUAMELE
Bir gazetecinin ' Diplomasi geleneği aç ; ısından bö ; yle bir muamele olabilir mi? ' sorusuna Ö ; ymen , ' ' Bü ; yü ; kelç ; inin elini sıkmadığı anlaşılıyor . Bö ; yle bir muamele Tü ; rkiye ' nin hiç ; bir zaman hiç ; bir koşulda hiç ; bir hü ; kü ; met zamanında hak etmediği bir muameledir . Mutlaka gerekli cevap verilmelidir ' ' karşılığını verdi .

Ö ; ymen , başka bir gazetecinin , ' ' Bu bir diplomatik skandal mıdır? ' sorusu ü ; zerine ise ' ' Skandal hafif bir kelimedir ' ' yanıtını verdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile