İsrail'in Gaze'ye Saldırıları

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesinin Gazze'ye 7 Temmuz'dan bu yana süren saldırılarına ilişkin, "Bu operasyon ancak İsrail halkının güvenlik ve huzurunun uzun süreli olarak tesis edilmesiyle sona erecektir" dedi.

Netanyahu, İsrail ordusu güney komutası ile yaptığı güvenlik toplantısında, Gazze'ye saldırıların devam ettiğini belirterek, "Bu operasyon ancak İsrail halkının güvenlik ve huzurunun uzun süreli olarak tesis edilmesiyle sona erecektir. Hamas'a ve diğer 'terörist' örgütlere çok güçlü bir darbe vurduk. Gazze'nin yerli halkına saldırma gibi bir amacımız bulunmuyor. Aslında, sivillere saldıran ve onları insani yardımdan mahrum bırakan Hamas'tır" iddiasında bulundu.
Hamas'ın uluslararası toplum tarafından güçlü biçimde kınanması gerektiğini ileri süren Netanyahu, aynı zamanda Gazze'nin askeri unsurlardan arındırılmasının talep edilmesi gerektiği değerlendirmesinde bulundu.
Netanyahu, bugün Bi'rus-Seba'da (Be'er Şeva) yaralı İsrail askerlerini ziyaret ettiğine dikkati çekerek, tedavisi süren askerlerin bir an önce iyileşmesi temennisinde bulundu.
Toplantıya, İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon, General Benny Gantz ve General Sammy Turgeman da katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile