Israil'in Gazze Seridi Saldirilarinda Can Kaybi 11'E Yükseldi

Israil'in Gazze Seridi Saldirilarinda Can Kaybi 11'E Yükseldi

Israil’in dün Gazze Seridi’ne baslattigi hava saldirilarinda hayatini kaybedenlerin sayisi 11’e yükseldi.

Israil’in dün baslattigi "Safak Vakti" operasyonu 2’nci gününde devam ediyor. Filistin Saglik Bakanligi’ndan yapilan açiklamada, Gazze Seridi’ndeki saldirilarin hedefi olan Han Yunus kentinde 1 kisinin daha hayatini kaybettigi ve 2 kisinin yaralandigi aktarildi. Açiklanan son verilerle birlikte Israil saldirilarinda aralarinda 5 yasinda bir çocugunda bulundugu 11 kisi yasamini yitirdi, 79 kisi de yaralandi.

Saldiri ani ortaya çikti

Israil’in Gazze Seridi’ndeki bir binayi vurdugu anlar güvenlik kamerasi tarafindan kaydedildi. Sosyal medyada paylasilan görüntülerde, binada bulunan bir adamin üzerine duvar yikildigi ve çok sayida kisinin enkaz altindan kalan adami yarali sekilde kurtardigi görüldü.



Israil’den Gazze’ye 160 roket firlatildi

Israil Savunma Kuvvetleri, "operasyon haftasina" hazir olduklarini belirterek, dünden bu yana Gazze Seridi’ne 160 roket firlatildigini duyurdu. Öte yandan, vurulan hedeflerin en az 6 tanesinin Filistin Islami Cihat Örgütü’ne ait silah üretim atölyesi, 2’sinin silah deposu, 6’sinin gözlem noktasi ve 5’inin roket firlatma mevziisi oldugu belirtildi.

Israil Savunma Bakanligi yaptigi açiklamada, Filistin Islami Cihat Örgütü’nün artan saldiri tehdidi nedeniyle Gazze Seridi’nin vuruldugunu duyurmustu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile