İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Kamhi, Bursa'ya hayran kaldı

İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Moshe Kamhi, koruma ordusu ile gezdiği Bursa'nın tarihi ve kültürel mekânlarına hayran kaldı.

Moshe Kamhi ile Muavin

İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Moshe Kamhi, koruma ordusu ile gezdiği Bursa'nın tarihi ve kültürel mekânlarına hayran kaldı.

Moshe Kamhi ile Muavin Konsolos Tal Gat, ikili görüşmeler için geldikleri Bursa'da tarihi ve kültürel yerleri ziyaret etti. Önce Ördekli Kültür Merkezi'ne geçen Kamhi, buradaki sergide yer alan hat sanatı örnekleri ilgiyle izledi. İstanbul doğumlu olduğu için Osmanlıca bildiğini vurgulayan Kamhi, hat sanatı tablolarını kendi inceleyerek yazıları okumaya çalıştı. Kendisine kültür merkezi yetkilileri tarafından bilgi verilen Moshe Kamhi, tarihi yapı ve eserler karşısında hayranlığını gizleyemedi.

Tarihi Ördekli Hamamı (Kültür Merkezi) karşısında duyduğu hayranlığı ifade eden İsrail Başkonsolosu Moshe Kamhi, "Birçok sanatın bulunduğu bir kültür merkezini gezmiş olmaktan büyük memnunluk duymaktayım. Bu tarihi binayı restore edip vatandaşın kullanımına sunmak çok büyük bir hizmet. Ayrıca burada bulunan sanatsal eserleri görmek benim için çok büyük bir sevinç kaynağı. Biraz Osmanlıca da bildiğim için bu eserleri ben biraz daha yakından inceledim. Ayrıca hocamızın da izahatı ile de bu eserleri daha iyi anladım. Teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Kendisine burada Osmanlı çayı ikram edilen Başkonsolos Moshe Kamhi, ardından gezdiği Tophane'de Osmangazi ve Orhangazi türbelerini ilgiyle inceledi. Daha sonra saat kulesinin yanına gelen Başkonsolos Kamhi, buradan Bursa'yı kuşbakışı inceledi. Bursa'nın tarihi mekânlarını gezen başkonsolosa eşlik eden kalabalık korumalar dikkat çekti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile